NewsVoice var på Alternativa bok- och mediemässan

NEWSVOICE. SwebbTV har publicerat en separat video ”Kända journalister i alternativmedia – Paneldebatt på alternativa bok- och mediemässan 2020” med undertecknad som en av panelhönorna.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice | #TorbjörnSassersson #NewsVoice | Video: Education4Future

Mässan gick av stapeln den 26 september 2020 i Stockholm. Detta var en unik bok- och mediamässa enligt Education4Future som var arrangör. NewsVoice deltog i panelen. ”Kända journalister i alternativmedia” där även Maria Celander, Öystein Rönne, Kjell Böhlin och Jan Sjunnesson deltog.

Den första frågan till panelen handlade om drivkrafter och det jag valde att framföra var drivkraften att försöka berika det svenska debattklimatet med utländska perspektiv. Kjell Böhlin berättar om hur han började granska bland annat Expo. Öystein Rönne började skriva på NewsVoice, men startade en egen YouTube-kanal där han intervjuar personer. Han vill inte att hans barn ska växa upp i ett ”rent helvete” i Sverige och valde själv att flytta till Bornholm. Maria Celander var tidigare mainstream-journalist som började med att starta Dispatch International eftersom den politiska korrektheten ströp det offentliga samtalet.

Jan Sjunnesson var tidigare lärare och rektor i bla Tensta som valde att ta bladet från munnen. Han tror trots att han valt den icke politiska korrekta vägen bortom skolan, kan få tillbaka en plats inom skolvärlden igen, men det kan ta några år. Sjunnesson syftar på att det svenska politiska klimatet kommer att förändras till det bättre i och med att verklighetens Sverige nu steg för steg befrias från sina tabun.

Alan Jones, 16 september 2020. Foto: SkyNews Australia
Alan Jones, 16 september 2020. Foto: SkyNews Australia

NewsVoice varnades av YouTube

Eva Donell från Education4Future ställde frågan om vi har erfarenhet av att ha blivit nedtystade i sociala medier. Istället för att ta upp dessa exempel valde jag att berätta om ett experiment som bestod i att jag på NewsVoice YouTube-kanal den 17:e september laddade upp ett oredigerat segment från Sky News Australia. Inslaget var 8 minuter långt med den politiska kommentatorn Alan Jones i bild där han framför uppgifter om att coronakrisen sannolikt är ett bedrägeri.

Jag förväntade mig att YouTube eller Sky News skulle upptäcka detta inom några dagar och då beslå uppladdningen med att det var ett upphovsrättsligt intrång. Istället tog YouTube ned videon redan efter 30 minuter och utdelade en varning till NewsVoice. Skälet till varningen var dock inte att det var ett upphovsrättsligt intrång utan att det stred mot YouTubes community-regler. Det handlar för YouTube med andra ord om politiskt inkorrekta uppfattningar inom medicin och vård.

Sky News: ’Australians must know the truth – this virus is not a pandemic’: Alan Jones

Varning från YouTube angående coronakritiskt inslag i SkyNews från den 17 sep 2020. Bild från YouTube.
Skärmdump från YouTube (17 sep 2020): Varning till NewsVoice från YouTube angående coronakritiskt inslag i SkyNews från den 16 sep 2020. Varningsskylt: YouTube.

Om NewsVoice drar på sig ytterligare tre varningar stängs kanalen av och det sker i regel hastigt i samband med den sista varningen. Jag tog upp exemplet för att visa att inte bara mindre nätmedier bannas av de sociala mediejättarna utan även att en stor etablerad kanal som Sky News kan bannas på YouTube, även om jag inte känner till om just Sky News försökt ladda upp samma video på YouTube.

NewsVoice redaktör Torbjörn Sassersson, 24 sep 2020. Foto: Education4Future
NewsVoice redaktör Torbjörn Sassersson, 24 sep 2020. Foto: Education4Future

Övriga paneldeltagare tar upp exempel på hur de monopolistiska sociala mediejättarna utdelar varningar och raderar konton utan att egentligen förklara vad som är fel med videoinslagen. Vi inom de nya nätmedierna känner alla till detta beteende.

Maria Celander och Kjell Böhlin berättar om hur gummiparagrafen HMF utnyttjas för att tysta dissidenta röster gällande migrationspolitik.

I övrigt se gärna videon ovan i sin helhet som tar upp ytterligare intressanta tankar och erfarenheter.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice

Relaterat

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.