Vad ska vi ha SVT och SR till om de nya nätmedierna gör ett bättre jobb?

Torbjörn Sassersson, 12 sep 2020. Foto: Carl Johan Auriel
Torbjörn Sassersson, 12 sep 2020. Foto: Carl Johan Auriel

FRIA TANKAR OM MEDIA. Kanalen SwebbTV visar att en medborgarjournalistisk satsning med ytterst små medel ändå kan erhålla en mycket stor och trogen tittar- och läsarskara. Det sker dels genom djupintervjuer med mycket kunniga personer och dels genom att kanalen kommentera aktuella nyheter.

Text: Torbjörn Sassersson | Foto: Carl Johan Auriel

Vi på medborgartidningen NewsVoice frågar oss vad vi ska ha statskontrollerad Public Service till om statskanalerna mest innehåller en hög andel av tillrättalagd propaganda som ändå bara gagnar några få stora intressenter när vi istället kan få sanningsenlig, intressant och djuplodande information från de mindre nya nätkanalerna?

SwebbTV skriver i anslutning till en intervju med SVT-profilen Chris Forsne med anledning av situationen i Sverige och om landet klarar av den omställning som nu sker.

Journalisten Eva Christina Maud ”Chris” Forsne har under många år varit medarbetare på Aftonbladet, GP och SVT. Pressfoto, Twitter.

”Chris [Forsne] anser att medierna och framförallt ”Public Service” bär ett stort ansvar för att vi har denna situation. Personalen är okunnig, outbildad och likriktad i sitt tänkande vilket gör att man inte klarar att hantera förändringarna.”

 

Läs hela artikeln och se video i NewsVoice

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.