Allt om CBD olja – fakta om cannabisolja

Fakta om cannabisolja. Foto: Terre Di Cannabis. Licens: Pixabay.com
Cannabis, CBD olja. Foto: Terre Di Cannabis. Licens: Pixabay.com

FAKTA OM CANNABISOLJA. CBD, eller CBD-olja, är en produkt som blivit allt mer omtalad de senaste åren – främst på grund av sina hälsobringande egenskaper. Denna olja finns i flera olika koncentrationer och varianter, och vi ska göra vårt bästa för att reda ut de olika begreppen åt dig – så att det blir enklare för dig att veta vilken av dessa som kan passa just dina behov.

CBD är en förkortning för cannabidiol, och det är en av de cannabinoider som förekommer naturligt i växten Cannabis Sativa. Totalt finns det över hundra olika cannabinoider, och dessa interagerar med vår kropp på olika vis.

Ett vanligt missförstånd gällande CBD-olja är att den innehåller THC, den cannabinoid hos växten cannabis som ger ett rus. Det finns dock strikta restriktioner gällande THC, och den högsta lagliga dos av THC som får förekomma i CBD-olja eller andra hampabaserade produkter är i Sverige och Europa 0,2 %. Detta är inte tillräckligt för att ge något rus, men för den som ändå känner sig orolig finns även CBD-olja där THC extraherats helt och hållet.

Fakta om cannabisolja

Det finns flera användningsområden för CBD, beroende på i vilket syfte du använder produkten.

Är du intresserad av att fördjupa dig i ämnet hittar du allt du behöver veta om CBD i länken – vi ska dock gå igenom några av de vanligaste användningsområdena för CBD.

Precis som vi tidigare varit inne på är CBD inte psykotropiskt – det vill säga att det inte ger något rus. Däremot kan det hjälpa:

  • mot ångest,
  • förbättra aptiten,
  • hjälpa mot sömnbesvär och
  • bidra till att ge ett inre lugn – för att nämna några av dess positiva egenskaper.

Om du vill vara säker på att få CBD från en seriös aktör, köp CBD-olja från cbdcibdol.se – här finner du en bred variation av olika CBD-oljor som passar för alla typer av användare. Du får också god vägledning kring vilka produkter du bör välja, samt fri frakt vid köp över 25 euro.

Vilken CBD-olja ska jag välja?

Det finns idag ett mycket brett utbud av CBD-oljor, och det kan som ovan brukare kännas som en hel djungel av olika procenthalter och varianter.

Lyckligtvis är det dock inte särskilt svårt alls att förstå sig på – och om du inte tidigare använt dig av CBD-olja rekommenderas att du väljer en variant med en låg procenthalt först, för att så börja med en låg dos om 3-4 droppar åt gången.

När din kropp anpassat sig till dosen – eller om du tycker startdosen inte ger någon effekt – kan du inleda med att ta flera droppar per tillfälle, för att senare gå upp till en CBD-olja med en högre procenthalt.

CBD-olja intas oralt, och effekten brukar komma inom 45-60 minuter, för att sedan kvarstå i några timmar. Om man istället tar dropparna direkt under tungan kommer effekten snabbare, men den har också kortare verkningstid.

Verkningsgrad och verkningstid för individer som använder sig av CBD-olja beror på flera olika faktorer såsom längd, vikt, känslighet för CBD och så vidare. Effekten kan därför vara mycket individuell, och det finns ingen dosering som kan tillämpas på alla. Tänk därför på att börja försiktigt, för att hellre trappa upp doseringen allt eftersom.

Extern skribent

Relaterat

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.