Humor: Ny planet liknar Skåne

Astronomer har för första gången funnit en beboelig främmande planet som liknar jorden Gliese 581 c, den är bara lite större och har sannolikt rinnande vatten på sin yta. Planeten tycks dock vara i det närmaste identisk med Skåne.

– Inledningsvis hade vi hopp om att planeten skulle kunna inrymma intelligent liv, men när vi insåg att den liknade Skåne grusades de förhoppningarna totalt, förklarar professorn Jean-Pierre Delfrosse på Grenobleuniversitetet i Frankrike

Planetens yta är täckt av rapsfält, mylla och höga turning torso-liknande byggnader.

– Med vårt allra starkaste teleskop lyckades vi även zooma in på planetens yta, där såg vi hur överviktiga humanoider med Rögle-tshirts lufsade omkring och åt på vad som föreföll vara spättekaka, förklarar Jean-Pierre Delfrosse.

Läs hela artikeln på Dagens Svenskbladet

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.