Otillåten North by Northwest-trailer lockar till biokväll med Cary Grant

FILM. HopelessRomanticGuy la upp denna egenhändigt producerade trailer av filmen North By Northwest på sin YouTube-sida. Trailern baseras på otillåtna klipp från filmen.

i-sista-minutenTiteln översattes till ”I sista minuten” en thriller av Alfred Hitchcock med Cary Grant, Eva Marie Saint, Martin Landau och bla James Mason. HopelessRomanticGuy menar att det är en mycket stor skillnad på hur man gjorde film för 60 år sedan och hur man gör film idag. Visst är det så. Vart tog 50-talscharmen vägen?

Filmen handlar om en reklamman spelad av Cary Grant som av några utländska spioner misstas för att vara en amerikansk agent. Handlingen illustrerar hans kamp att komma undan sina förföljare och även att försöka rykteshantera sig själv då han misstänks för alla möjliga brott. Hans flykt leder honom från New York raka spåret väster ut. Därav filmens titel, antar jag. Se karta nedan. I slutet kan vi se Cary Grant och Eva Marie Saint klättra på Mount Rushmore.

På fotot nedan försöker några kontrahenter supa reklammannen full. Är det förresten Stefan Sauk som ligger där i soffan?

Filmen från 1959 är min självklara Hitchcock-favorit. Jag såg den första gången som barn och sedan såg jag filmen igen någon gång på 90-talet. Nu var det dags igen. Jag ger filmen fem poäng av fem möjliga. Se filmen i helgen med fötterna på bordet, en Irish Coffee i handen och en sprakande brasa i kaminen.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.