Film: Buried – levande begravd

Filmen har ett uppenbart politiskt likväl som humanitärt budskap, att USA inte har något att göra i Mellanöstern, att amerikanska soldater och ”contractors” är där av fel orsaker. De är inte där för att skydda USA från terrorister eller för att hjälpa Irak bygga upp sitt land.

Filmen visar vilka motiverande faktorer irakierna har, irakierna som attackerar amerikanska konvojer. Kidnapparen hade förlorat sina egna barn pga av USAs militär. Kidnapparen hade ett jobb innan USA kom och bombade sönder allt.

Filmen redogör även för den motiverande faktor som drev lastbilschauffören till Irak, nämligen avlöning dvs pengar, vilket han tydligt säger i dialogen med kidnapparen. Den motiverande faktorn för transportbolaget var även det pengar och när arbetsgivaren får chansen att sparka den kidnappade gör bolaget det utan att blinka för att undvika juridiska kostsamma konsekvenser. Pengar. Det privata bolaget som kontrakterats att ”hjälpa” Irak är bara ute efter att genomföra ett välbetalt uppdrag. Sammanfattningsvis handlar all USA:s närvaro i Irak om pengar, enligt budskapet i denna film.

Filmens trailer

Filmens hemsida

Läs DN:s recension

Director: Rodrigo Cortés
Cast: Ryan Reynolds, Robert Paterson, José Luis García-Pérez, Stephen Tobolowsky
Writers: Chris Sparling

Synopsis
Paul Conroy is not ready to die. But when he wakes up 6 feet underground with no idea of who put him there or why, life for the truck driver and family man instantly becomes a hellish struggle for survival. Buried with only a cell phone and a lighter, his contact with the outside world and ability to piece together clues that could help him discover his location are maddeningly limited. Poor reception, a rapidly draining battery, and a dwindling oxygen supply become his worst enemies in a tightly confined race against time— fighting panic, despair and delirium, Paul has only 90 minutes to be rescued before his worst nightmare comes true.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.