Dokumentärkanalen TV4 Fakta vågar visa alternativa förklaringar kring 911

OPINION. TV4 som helhet är samtidigt inte enig hur ämnet 911 ska hanteras inom ramen för hela kanalen. Det beror på att TV4 omfattar flera fristående ”TV4-kanaler”. TV4 Fakta har till exempel sedan 2005 varje år den 11 september visat flera utredande dokumentärer som betraktar 911 från olika perspektiv.

Kajsa Stål som är kanalchef och ansvarig utgivare på den fristående dokumentärkanalen TV4 Fakta har valt att låta kanalen gå en egen väg när det gäller 911.

Varför har ni på TV4 Fakta under flera år sänt dokumentärer med alternativa förklaringsmodeller och teorier kring varför WCT byggnaderna föll som korthus och andra oklarheter vid 911-händelsen?

Kajsa Stål: ”Som dokumentärkanal visar vi en uppsjö filmer om 9/11. Här vill vi också visa alternativa förklaringsmodeller till den officiella versionen. Vi försöker alltså visa många sidor av samma historia, vad gäller det mesta.”

”Just nu visar vi olika vinklar på finanskrisen, i den mån det finns. Michael Moores filmer som vi också visat, är också exempel på partiska inlagor som driver en tes. Så länge det finns en tydlig avsändare, är detta mycket intressant och en förmån för en dokumentärkanal.”

Har det funnits oenighet mellan er på TV 4 Fakta och ledningen på TV 4 kring hur 911 ska presenteras för TV-tittarna?

Kajsa Stål: ”Nej, vi fattar helt självständiga beslut och ingen har någonsin försökt stoppa våra olika dokumentärfilmer. De litar på våra bedömningar och att helheten i kanalen ger en fullödig bild.”

Har ”TV 4” på något sätt utövat en påtryckning gentemot TV 4 fakta att inte visa dessa dokumentärer som tex ”Loose Change”?

Kajsa Stål: ”Nej, vi har inte fått några påtryckningar från TV4:s ledning, utan fattar självständiga beslut. Kalla Faktas (som också är en självständig redaktion under kanalen TV4) granskning var ju en kritik mot vårt program, men det kontrade vi ju med att visa hela filmen. Så folk fick se vad de kritiserade!”

Text: Torbjörn Sassersson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.