Newsvoice Dotcom lever på bidrag – Newsvoice.se bättre för investerare

Torbjörn Sassersson, 12 sep 2020. Foto: Carl Johan Auriel
Torbjörn Sassersson, 12 sep 2020. Foto: Carl Johan Auriel

FÖRETAGANDE & DEBATT. Dagens Media skriver i sin artikel ”Newsvoice tillväxt rusar – så driver youtubers framgången” att Newsvoice.com, som ägs av svenska Newsvoice Dotcom AB, växer kraftigt i USA. Framgången är dock köpt. Undertecknad bakom Newsvoice.se jämför två webbsatsningar med exakt samma namn, två kanaler som båda försöker motverka filterbubblor och fake news.

Den konkurrerande kanalen Newsvoice.com (grundad 2017) som alltså har exakt samma namn som det Newsvoice.se (grundad 2011) som du just nu läser, växer enligt uppgifter starkt i USA tack vare att man betalt Youtubers för att göra reklam för Newsvoice.com. Taktiken är smart och förmodligen dyr, men det handlar inte om en organisk besöksutveckling utan om en köpt framgång ungefär som när ägare av Twitterkonton köper 10,000-tals följare. Hittills har Newsvoice.com fått in minst 7 miljoner kronor i investerarstöd.

Läs hela artikeln i NewsVoice (.SE)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.