Torbjörn Sassersson: Vi vill träffa Assange i fängelset av humanitära skäl

Julian Assange den 21 okt 2019 i London efter ett förhör om utlämning till USA. Assange är bländad av fotografens videolampa. Foto: Ruplty.com via Twitter
Julian Assange den 21 okt 2019 i London efter ett förhör om utlämning till USA. Assange är bländad av fotografens videolampa. Foto: Ruplty.com via Twitter

REDAKTÖREN. Tidigare skrev jag på Facebook att jag och läkaren Anders Romelsjö försöker få till ett humanitärt möte med Julian Assange på Belmarsh Prison i London. Vi fick även grön signal i september från Assange pappa John Shipton efter ett kort möte på stående fot i slutet av september när han besökte Stockholm. Idag gick ett andra kontaktbrev iväg till Assange.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice

De första försöken att nå Assange misslyckades. Vi försökte via brev och Prison Voice Mail, men det föll på att vi då saknade Assanges personliga fängelsenummer. Det enklaste sättet att nå Assange är egentligen att registrera ett konto på tjänsten Prison Voice Mail. Då kan man lämna ett röstmeddelande till honom, men då måste Assange också ha möjlighet och ta sig tiden att ringa ut från fängelset eller skicka ett fysiskt brev.

Vårt val blev istället att skicka ett nytt brev som denna gång är komplett med ”prison number”, svarspapper och färdigfrankerat svarskuvert med brittiska frimärken. Målet är att få till ett kort möte och få chansen att prata, bedöma hans hälsotillstånd och visa att många svenskar stödjer hans arbete, människor som har förnuftet att förstå att Assange är utsatt för ett humanitärt övergrepp som startades genom en fabricerad anklagelse om en påstådd våldtäkt i Stockholm.

Läs resten av artikeln i NewsVoice

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.