Sökmotoroptimering för företag är fortfarande framtiden

FÖRETAGANDE. Sökmotoroptimering – förkortat SEO – är fortfarande relativt nytt och samtidigt välkänt för många företag. SEO är väsentligt för att lyckas inom digital marknadsföring, men samtidigt är det många som inte orkar ta tag i det eller tappat motivationen. En del tänker att SEO är gårdagen, att Google säkert har nya planer för sökningar, så varför lägga ned tid och energi på SEO? Tänk inte så. TopDog förklarar varför.

Text: Extern skribent

Vi reder ut vad som krävs för bra SEO och varför många företag inte ännu förstår värdet. Detta baserat på SEO-byrån Topdogs erfarenheter i ämnet. Vågar man inte ta ut svängarna inom sökmotoroptimering kommer man inte att hamna högt upp på Googles sökresultat.

Sökmotoroptimering för företagÅret är 2019 och vi går in än mer i en digital era. Många har prövat sökmotoroptimering, men inte lyckats hela vägen. Det är enkelt att satsa på SEO, men inte få det resultat man önskat. Det är en konkurrenskraftig bransch och det är således enkelt att gå vilse i djungeln av sökord och metoder.

Inte minst är det svårt att få önskade SEO-resultat:

  • om man sätter en för låg budget,
  • om sökoptimeringen inte är integrerad i verksamheten,
  • om det föregår oregelbundna och otydliga mätningar och kalibreringar,
  • om det råder en bristande helhetssyn i SEO-satsningen,
  • om planering saknas eller
  • om kunden inte förstår varför vissa förändringar måste ske.

Det är, trots allt, en ny marknad att förstå och ett nytt tankesätt som måste implementeras hos alla parter.

Sökmotoroptimering för företag – Vad krävs för att lyckas med SEO?

Det är här konsulterna kommer in. Kanske måste de tydliggöra varför SEO är bra och nyttigt – vad det ger tillbaka att faktiskt synas i Google. Är det värt att lägga pengar på att synas där? Sen kommer även frågan om försiktighet in i bilden.


Kom ihåg att vågar man inte ta ut svängarna inom sökmotoroptimering kommer man inte att hamna högt upp på Googles sökresultat och det är enbart de översta placeringarna som kan påverka verksamhetens resultat.


  • Det krävs teknik,
  • det krävs länkar,
  • det krävs content och
  • det krävs en användarupplevelse som är tillfredsställande.

Allt detta måste samspela och bygga ett vinnande pussel. Både kundens organisation och marknadsföringen som sådan måste överensstämma och integreras.

Det som ofta saknas i dag är helhetssynen på SEO-arbetet. Det händer alltför ofta att SEO-arbetet inte vävs in i organisationen utan i stället pågår vid sidan av.

Så fundera kring värdet i SEO. Går ni hela vägen, vågar och tror på sökmotoroptimering kan det hjälpa ert företag att nå toppresultat och faktiskt påverka er verksamhet, men det gäller att göra det rätt.  Sökmotoroptimering är fortfarande framtiden – än har Google inte lyckats lura oss.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.