NewsVoice ligger helt nere igen – Botnet-attacken fortsätter med oförminskad styrka

Montage: NewsVoice, Botnet Hacker - Foto: Gerd Altmann, Pixabay.com
Montage: NewsVoice, Botnet Hacker – Foto: Gerd Altmann, Pixabay.com

NewsVoice ligger helt nere sedan i morse. Överbelastningsattacken mot NV fortsätter som ett ihållande spöregn (ffa dagtid). Jag fick detta just bekräftat från teknikern. Priset för att hålla igång en botnet-attack ligger på cirka 500 USD per dag. 

Artikeln har uppdaterats kl 09:00 12 sep

Tydligen betalar alltså någon 500 USD per dag för att försöka stoppa NV. Vi är snart uppe i en veckas angrepp. 7 dagar x 500 USD per dag blir 3500 USD( ca 33,000 kr) per vecka. Vem har råd att betala det?

Botnätet i USA har bland annat ställt in siktet på funktionen som räknar antalet läsningar av artiklarna, en funktion som jag slog på i natt eftersom det annars ser ut som ingen läser artiklarna i tidningen.

Läs mer i artikeln: NewsVoice attacked by Botnet in the US

Jag brukar vara väldigt restriktiv med denna typ av påstående, men tack vara den tekniker som arbetar för NV så kan vi nu se exakt vad som händer. Det handlar om någon part vill stoppa NewsVoice.

Självklart är denna attack ett problem för demokratin, åsiktsfriheten och pressfriheten, om jag ska uttrycka mig högtravande.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör, NewsVoice

2 svar på ”NewsVoice ligger helt nere igen – Botnet-attacken fortsätter med oförminskad styrka”

  1. Valfuskandet följs upp med attacker på bloggare mm som skriver om misstänkta valfusket. Yttrandefrihet? Pressfrihet? Demokrati? Rättvisa val?Jag kan fortsätta hur länge som helst om hur illa ställt det är i Sverige under den socialistiska regim vi lever under, och då talar jag inte om de partier som utropar sig till ”vinnare” av detta ”fria val”. De är alla en del i den regim som bakom kulisserna styr och beslutar om din, min och mina barn-barns framtid.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.