Bra appar om du vill spara till en utlandsresa eller lägenhet

Privatekonomi och bolån
Privatekonomi och bolån.Bild tillhandahållen av Lånekoll

PRIVATEKONOMI. Efter juli börjar vår varma sommar bli kallare, mörkare och mygg kommer att hälsa på landstället under de sista lediga dagarna. Det är då man kan låsa in sig i huset för att planera hur de närmsta månaderna ska se ut. När kylan kommer, vart vill du resa då? Inför sådana viktiga beslut så måste du spara till din utlandsresa.

Du kan alltid låna pengar hos Lånekoll i form av privatlån eller, om du akut behöver komma bort, semesterlån. Det finns hjälpmedel där ute som kan hitta det bästa lånet för dig, på dina villkor. Men ska du se dina pengar växa på egen hand så finns det några appar där ute som kan hjälpa dig både med att hålla koll och investera.

Vilken finansapp passar mig bäst?

Att hålla koll på sin ekonomi är aldrig lätt, speciellt under lediga tider, däremot så finns det en drös av appar som är gratis. Dessa appar kan investera, sätta budget och hjälpa dig ha en översikt över din ekonomi. Ladda ner dessa appar idag och börja spara inför hösten:

  • Avanza: Denna app hjälper dig att investera, vare sig du är en veteran i börsen eller en gröngöling som precis har sett The Big Short. Du lägger över pengar i ett konto hos Avanza och sedan så kan du välja att själv bestämma vad du ska investera i eller så gör appen det åt dig. Bäst av allt – du loggar säkert in med BankID. Avanza finns för iOS och Android.
  • Tink: En självklarhet för många i app-form, den sätter upp en budget åt dig via maskininlärning. Efter ett tag så kommer den ge dig finansiell data för att ge dig de optimala råden och insikterna du behöver för att spara lite extra. Med hjälp av diagram, staplar och prognoser ser du vad det är du lägger lite extra krut på. Tink finns för iOS och Android.
  • Dreams: Appen som hjälper dig nå dina finansiella drömmar, Dreams ber dig att skriva in vad det är du drömmer om att köpa och hur lång tid du har tänkt att spara för den. Därefter börjar nedräkningen men det är inte bara en nedräkning. Dreams ger dig också spartips så du kan nå dina mål snabbare. Denna app finns att ladda ner för iOS och Android.
  • Pennies: Om du föredrar att manuellt lägga in vad du köper och tjänar så är denna app för dig. Pennies gör det lite mer privat genom att inte be dig om inloggning via BankID. På så sätt kan du lagra din egen information, bara för dina ögon. Den här appen kan jämföras med en modern kassabok och budgetering inom Pennies gör att du på bästa sätt kan nå dina finansiella mål. Pennies finns bara att hämta för iOS.

Med någon av dessa appar så kan din ekonomi bli en mindre del att oroa sig över. Om det är så att du söker en större summa, i form av privatlån eller bolån, så finns det företag som kan ge dig alla råd inom både val av bank och vad för typ av lån du ska söka. Lycka till med sparandet!

Korsa USA i en Volkswagen retrobus. Foto: Dino Reichmuth. Licens: Unsplash.com (free use)
Korsa USA i en Volkswagen retrobus. Foto: Dino Reichmuth. Licens: Unsplash.com (free use)