City Brain – Artificiell intelligens tar över infrastruktur i Kina

Face Recognition
Face Recognition

NewsVocie har tidigare berättat om att Kina ska starta ett socialt betygsystem som rankar medborgarnas värde och lydnad. Parallellt utvecklar Kina massövervakande statliga stadshjärnor som styr trafik och hjälper polisen hitta kriminella.

City Brain är utrustat med människohjärnans analyserande egenskaper. AI-maskinen samlar och bearbetar data från fler än 50 000 övervakningskameror i staden Hangzhou i Kina. Bilderna hanteras i realtid av programvara som kan urskilja mönster i trafikens ”beteende” i staden, skriver Illustrerad Vetenskap.

Stadshjärnan City Brain som styrs av algoritmer tolkar data och kan reglera trafikljusen för att förbättra flytet i trafiken. Resultatet är att restiden förkortats med 10%. Bilarnas genomsnittshastighet blir mer optimal och AI-systemet har i halverat ambulansernas responstid, tack vare IT-jätten Alibaba, som skapade systemet.

Läs mer i NewsVoice