Konsten att skapa en internationell nyhet med Google Translate

Mike Adams - Natural News

Mike Adams grundaren av Natural News har gjort sitt namn och sin nättidning Natural News världskänd. Han kallar sig själv ”The Health Ranger” ett passande namn för en hälsokrigare som satt sig upp mot läkemedelsindustrin och FDA, den amerikanska motsvarigheten till Läkemedelsverket och Livsmedelsverket. Trycket från uppköpare av hans nättidning ökar nu dramatiskt.

Text: Torbjörn Sassersson. Foto från Natural News

I ett färskt meddelande idag till sina läsare skriver Mike Adams att hans Natural News det senaste året fått flera förslag om uppköp av stora förlag i USA, men Mike Adams verkar vara oköpbar. Han skriver att spekulanterna inte förstår att han och hans kollegor inte är motiverade av pengar utan av folkhälsoideal. Hälsa uppkommer genom ett sunt leverne och frisk mat menar hans team, inte genom inköp av läkemedelsbolagens piller.

”I refuse to participate in that. I will not seek profit from disease and suffering. It is against my core philosophy and my mission as a conscious being.” Mike Adams

Adams avslöjar att förlagen som vill köpa upp Natural News är ute efter mer ”health space real estate”. Allt fler företag försöker finna reklamplats för att sälja preparat som tex diabetesmedicin. Det vittnar om att det amerikanska folket i allt högre grad konsumerar för mycket socker och folkhälsan i USA är allt annat än bra. I dagliga utskick från Natural News varnar Mike damas och hans team för hur livsmedelsindustrin, läkemedelsbranschen i samarbete med myndigheten FDA förvillar allmänheten på olika sätt.

”…sickness is big, big business, and these industries can toss around tens of millions of dollars like it’s nothing. A population suffering from chronic diabetes, after all, is worth hundreds of millions in annual profits to them.”

Vi får hoppas att Mike Adams och hans kollegor står emot uppköpsfrestelserna för vad händer den dag ett företag lockar med 50 miljoner dollar? Summan är inte orimlig i jämförelse med uppköp av diverse sajter på nätet de senaste åren. Flera svenska sajter aktiva på den svenska marknaden har tex köpts upp för runt 100 miljoner svenska kronor per styck. I USA är marknaden och besökarantalet väsentligt större och därmed blir prislappen en annan. I en värld som blivit Planet Corporate har allt en prislapp och bara extremt starka ideella ideal klarar av att stå emot frestelser i multimiljonklassen.

”Each day when I wake up, I feel a deep sense of gratitude for being able to serve your interests and your desire for intelligent news reporting.” / Mike Adams

Jag rekommenderar alla intresserade av naturlig hälsa att prenumerera på Mike Adams utskick.

Natural News
Mike Adams - Natural News

Mike Adams grundaren av Natural News har gjort sitt namn och sin nättidning Natural News världskänd. Han kallar sig själv ”The Health Ranger” ett passande namn för en hälsokrigare som satt sig upp mot läkemedelsindustrin och FDA, den amerikanska motsvarigheten till Läkemedelsverket och Livsmedelsverket. Trycket från uppköpare av hans nättidning ökar nu dramatiskt.

Text: Torbjörn Sassersson. Foto från Natural News

I ett färskt meddelande idag till sina läsare skriver Mike Adams att hans Natural News det senaste året fått flera förslag om uppköp av stora förlag i USA, men Mike Adams verkar vara ”untouchable”. Han skriver att spekulanterna inte förstår att han och hans kollegor inte är motiverade av pengar utan av folkhälsoideal. Hälsa uppkommer genom ett sunt leverne och frisk mat menar hans team, inte genom inköp av läkemedelsbolagens piller.

”I refuse to participate in that. I will not seek profit from disease and suffering. It is against my core philosophy and my mission as a conscious being.” Mike Adams

Adams avslöjar att förlagen som vill köpa upp Natural News är ute efter mer ”health space real estate”. Allt fler företag försöker finna reklamplats för att sälja preparat som tex diabetesmedicin. Det vittnar om att det amerikanska folket i allt högre grad konsumerar för mycket socker och folkhälsan i USA är allt annat än bra. I dagliga utskick från Natural News varnar Mike Adams och hans team för hur livsmedelsindustrin, läkemedelsbranschen i samarbete med myndigheten FDA förvillar allmänheten på olika sätt.

”…sickness is big, big business, and these industries can toss around tens of millions of dollars like it’s nothing. A population suffering from chronic diabetes, after all, is worth hundreds of millions in annual profits to them.” Mike Adams

Vi får hoppas att Mike Adams och hans kollegor står emot uppköpsfrestelserna för vad händer den dag ett företag lockar med 50 miljoner dollar? Summan är inte orimlig i jämförelse med uppköp av diverse sajter på nätet de senaste åren. Flera svenska sajter aktiva på den svenska marknaden har tex köpts upp för runt 100 miljoner svenska kronor per styck. Blocket.se såldes för 183 miljoner kronor. I USA är marknaden och besökarantalet väsentligt större och därmed blir prislappen en annan. I en värld som blivit Planet Corporate har allt en prislapp och bara extremt starka ideal klarar av att stå emot frestelser i multimiljonklassen.

”Each day when I wake up, I feel a deep sense of gratitude for being able to serve your interests and your desire for intelligent news reporting.” Mike Adams

Jag rekommenderar alla intresserade av naturlig hälsa att prenumerera på Mike Adams utskick.

Natural News

Den 23 februari kl 13:30 släppte Expressen som första tidning i världen nyheten att Libyens diktator Muammar Gaddafi hade beordrat Lockerbie bombningen i England som resulterade i att Pan Am Flight 103 exploderade i luften och 270 människor dödades.

Text: Torbjörn Sassersson, kl 22:22, 24 feb 2011

Jag kollade snabbt några timmar senare om nyheten hade nåt omvärlden, men utan resultat. Inget internationellt stormedia hade ännu på webben publicerat nyheten.

Jag fick då idén att försöka skapa denna ännu okända världsnyhet på den internationella arenan genom att publicera en Google-översatt och något omskriven version av den svenska artikeln och sedan posta den i min blogg. Sagt och gjort.

Ett dygn senare på kvällen den 24 februari kontrollerade jag resultatet genom att Googla orden ”Gaddafi” + ”lockerbie”. Resultatet blev enastående. Min artikel fick sökträff nr 3 och min postning var högre rankad än BBC, ABC, Washington Post, The Guardian, Reuters, Daily mail, AlJazeera, Alarabiya Net, Huffington Post och tom Expressen som var källan till allt. Sökträff nr 1 var Googles val av ”Nyheter för Gaddafi, Lockerbie” och sökträff nr 2 var Wikipedia.

Det här visar att en snubbe i en förort till Stockholm kan bli först med att skapa en internationell nyhet på webben och dessutom få den högt rankad på Google, en nyhet baserad på en lokalt publicerad nyhet av internationell rang genom att använda Google Translate, sökmotoroptimering och snabbhet.

Se nedan en komplett sökträffsida sparad ca kl 22:00 den 24 februari, 2011.

Klicka för förstoring

DN:  ”Google vet jättemycket om oss”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.