Göran Hägglund och Martin Jönsson är räkor i jämförelse med Assange

Julian Assange den 21 okt 2019 i London efter ett förhör om utlämning till USA. Assange är bländad av fotografens videolampa. Foto: Ruplty.com via Twitter
Julian Assange den 21 okt 2019 i London efter ett förhör om utlämning till USA. Assange är bländad av fotografens videolampa. Foto: Ruplty.com via Twitter

DEBATT. Martin Jönsson på SvD Kultur drabbas av självmål efter att ha kallat Assange för paranoid rättshaverist. Socialminister Göran Hägglund (KD) som kallade Assange för fegt kräk på sin Twittersida släpper också in bollen mellan benen.

Skillnaden mellan Jönsson-Hägglund i jämförelse med Julian Assange är att de två förstnämnda sitter tryggt bakom skrivbord och textar från maktpositioner på SvD:s redaktion och Regeringen medan Assange jagas av tre stater och har hotet om ett långt fängelsestraff i USA hängande som en bila över sitt huvud. Assange vet sannolikt inte ens om att han förtalas av socialministern och SvD blivande kulturschef, som ansvariga utgivare Lena K. Samuelsson i en artikel kallar, “en av Sveriges absolut främsta journalister”.

Läs hela repliken

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.