Inbrott i villan – misstänkt sydamerikansk liga gör snabba inbrott på Södertörn

REDAKTÖREN. Häromdagen skedde ett inbrott i min mammas villa. En person från vaktbolaget vi anlitar berättade att det nu härjar en liga från Sydamerika på Södertörn som gör snabba inbrott. Tjuven, om vi utgår från att denne var ensam,  kastade en sten genom ett fönster.

Stenen kastades med sådan kraft att den 4 meter längre in i rummet gjorde ett rejält avtryck i väggen. Tjuven öppnade fönstervredet och hoppade in och då gick larmet. Tjuven hoppade ut igen. Denne vände i fönstret via mellanstuds i TV-soffan.

Två svenska CSI:are undersökte brottsplatsen och konstaterade att tjuven haft handskar och inte lämnade skoavtryck som kunde dokumenteras. Även de berättade om ligor. Vissa kommer från Öststaterna och andra från Sydamerika. Poliserna sa att 90% av inbrotten på Södertörn är organiserade. De åker in i Sverige på turist-VISA, bor hos vänner och gör stötar i villaområden.

De opererar snabbt och skickar hem stöldgodset med vanliga postpaket. de har ibland gripit dessa inbrottstjuvar med vadderade kuvert på sig som de postar strax efter inbrottet, kan man förmoda, eftersom de hade kuverten på sig på brottsplatsen. De stjäl inte stora kapitalvaror utan snarare pengar, smycken, klockor och en och annan iPad. Ner i kuvertet och så posta på närmaste postlåda.

Polisen i Söderort lär prioritera dessa ligainbrott och det var anledningen till att det kom två brottsplatspoliser. Förra gången vi hade inbrott skedde ingen direkt undersökning. Vi har haft fyra inbrott i villan sedan 70-talet så det blir ett inbrott per 15 år ungefär. Tack vare larmet har inget stulits de två senaste gångerna. De två föregående inbrotten tillbringade de ganska lång tid i huset.

De två senaste inbrotten med 2-3 år emellan har lustigt nog gjorts genom samma fönster. I båda fallen stals inget. Men jag minns särskilt inbrottet på 80-talet. Då stal de fiskmaten till akvariet och de limmade igen kylskåpet med en liten limsnutt silikon.

Torbjörn Sassersson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.