Aporna som sågade ned TV-eken gjorde babianerna lyckliga

Fiffigt PR-knep gav demonstranter som ville rädda TV-eken långnäsa genom att ge trädet till babianerna. Piken är helt enkelt underbar, om det var en pik. 

”Efter att grenarna placerats ut på apberget släpptes de 40 babianerna in. De inspekterade de nya inredningsdetaljerna, gnagde på barken – de tar vara på näringen där – och klättrar och leker på grenarna.” DN

Trädkramarna som försökte rädda eken gjorde ungefär samma sak. Människoaporna inspekterade den kulturella inredningsdetaljen i Stockholms stad. De kollade barken. De hävdade dess värde och klättrade sedan upp i den.

Eken sågades sedan ned av några andra apor med gorillafasoner och nu har dessa fått livvaktsbeskydd.

Text: Torbjörn Sassersson

SvD: TV-ekens sista viloplats (Skansens babianer nöjda med tv-eken)

DN: Livvaktsskydd efter ekfällning

3 svar på ”Aporna som sågade ned TV-eken gjorde babianerna lyckliga”

 1. Vi vet nu, efter en grundlig vetenskaplig undersökning, att eken togs ner i onödan och att det kostat staden hundratusentals kronor. Vi vet också att ett unikt forskningsobjekt spolierats. (Eken var unik därför att den levde under extremt hårda förhållanden med 2,5 meter fyllningsmassa över rötterna och var ett omtyckt forskningsobjekt för arborister från hela världen)
  Eftersom jag tillhör den gruppen som du kallar människoapor vill jag be att få framföra följande.

  Det är skillnad på apor och apor – på samma sätt som det är skillnad på människor och människor. En del är mer intelligenta än andra. Två typer av ”apor” har nu varit så intelligenta att de insett att eken var frisk medan en typ av mer byråkratiska ”apor” hukar under lögner.

  En tredje typ av ”apor” har inte fattat någonting utan går ut offentligt och kränker andra ”apor”

  Till sist tycker jag att du ska googla på termen ”människoapor”.

  Mvh

  Bo Lagerqvist

 2. Jag googlade:

  Människoapor (Hominidae), eller hominider, är en familj primater där gorillor, schimpanser, orangutanger och människor ingår. Tidigare ingick enbart människan och hennes utdöda förfäder i familjen hominidae. Genetiska studier har visat att schimpansen är närmare släkt med människan än med gorillan och orangutangen. /Wikipedia

Kommentarer är stängda.