Så här botade jag mig själv mot mycoplasma och förkylningar

Mycoplasma

Jag noterar att det diskuteras mycoplasmaproblem i både DN och SvD. Det presenterat ingen lösning på problemet så jag vill tipsa läsarna om en sådan.

Läs mer

5 svar på ”Så här botade jag mig själv mot mycoplasma och förkylningar”

 1. antimikrobiella peptider uppregleras av pro hormonet (D-Vitamin) som i sig producerar ett hormon, Calcitriol. Annars fungerar colloidalt silver mot alla virus, bakterier, svampar som vi känner till. Börja läs om det, myndigheterna lurar en om det pga läkemedelsbolagens penga vinst.

 2. Hej!
  Intressant! Dock bör man vara försiktig med A-vitamin som kan överdoseras och hellre ta ett tillskott med betakarotener. men i längden är det nog bra att även ta vitamin C och kanske lite E.
  .
  Kolloidalt silver som nämns i förra kommentaren debatterades redan på 1990-talet, och jag skrev en artikel om för och emot. Själv är jag definitivt emot, av samma skäl som jag skulle opponera mig mot kolloidalt kvicksilver. Silver är också en giftig tungmetall – det är därför den tar kål på diverse organismer, och den är också en komponent i dentalt amalgam och många som har ha haft relaterade hälsoproblem har svårt att tåla tillskott av silver..Detsamma gäller många mikroorganismer i vattnet. .

 3. ”slemhinnorna stärks i sin förmåga att stoppa virus”
  Fast mycoplasma är en bakterie. Det är möjligt att A- och D-vitaminer är verkningsfulla på motsvarande sätt även i det fallet.

 4. Bra att du påpekade det. Jag kan bara konstatera att symptomen försvann och den enda skillnaden i livsstil var att jag testat AD och D i perioder. Det verkar som att D är en den avgörande faktorn eftersom när jag slutar med A och fortsätter med endats D-vitamin kommer ändå inte den misstänkta mycoplasmahostan tillbaka. Jag rättar i texten i min artikel.

 5. Det är stor skillnad mellan den giftiga metallen kvicksilver och den för däggdjursceller konstaterat ogiftiga metallen silver.

  Silver, precis som järn, koppar och zink är per viktdefinition en ”tungmetall”. Problemet idag är att uttrycket tungmetall tas som intäkt för att ämnet ifråga skulle vara giftigt, vilket inte stämmer. Det finns giftiga lättmetaller och det finns ogiftiga tungmetaller. 75 procent av alla metaller är tungmetaller och ingen oroar sig väl över att vi innehåller ”tungmetallerna” zink, koppar och järn? Vi bör göra av med uttrycket tungmetall som idag bara används för att skrämmas med.

  Dartmouth Toxic Metals i USA är experter på toxiska metaller (kvicksilver, bly kadmium etc) och torde vara en pålitlig källa till information. Enligt dom är silver ogiftigt för människor.

  Man skriver följande om silver:
  ”Unlike other metals such as lead and mercury, silver is not toxic to humans and is not known to cause cancer, reproductive or neurological damage, or other chronic adverse effects. Nor has normal day-to-day contact with solid silver coins, spoons or bowls been found to affect human health. This is because solid silver is almost completely biologically inert, and even if ingested, would pass through the human body without being absorbed into tissues.”

  http://www.dartmouth.edu/~toxmetal/toxic-metals/more-metals/silver-faq.html

  Att man skulle ha problem att tåla kolloidalt silver bara för att man haft problem med kvicksilver från amalgamfyllningar stämmer inte heller. Verklig oförmåga (allergi) att tåla rent silver är oerhört ovanligt och blandas i de flesta fall ihop med nickelallergi som orsakas av nickel.

  Kolloidalt silver har både bakterie-, virus- och svampdödande egenskaper och visst kan man få effekt även på en svår mycoplasmainfektion. Vi har kunder som administrerar produkten direkt ner i lungorna via en såkallad nebulisator, och får den vägen hjälp med hostan.

  Läs gärna mer fakta kring hur kolloidalt silver fungerar – på vår hemsida http://www.ion-silver.com. Jag har gjort en sammanställning i form av ”Allt du behöver veta om kolloidalt silver” på: http://www.ion-silver.com/allt.om.silver.html

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.