Occupy Wall Street 2011 – Reclaim the Streets 1999

Reclaim the streets. Foto: Alberto. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Reclaim the streets. Foto: Alberto. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Den här videon beskriver insidan av Occupy Wall Street-rörelsen. Den sida som massmedia främst förmedlat har däremot handlat om våldet. Många större medier valde från start att beskriva rörelsen som kaotisk, oplanerad och fylld av ligister som ville bråka. 

Text: Torbjörn Sassersson

1999-2001 arbetade jag på Götgatan 36 i Stockholm. Den 18 september 1999 hade rörelsen Reclaim the streets intagit korsningen Götgatan – Svartensgatan. Jag satte inne på kontoret på Jefferson Communication en lördag och blev varse händelsen via radio. Av nyfikenhet klev jag ut på Götgatan och insåg att jag hamnat mitt orkanens öga.

Läs hela artikeln och se videon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.