Utnämningen Årets förvillare 2011 gick till Hanno Essén

Årets Förvillare 2011

Hanno Essén, ordförande i skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF), får priset Årets Förvillare för 2011. Motiveringarna är för att han vid framträdanden i media ger sken av att vara expert i flera vetenskapliga ämnen trots att han endast är fysiker. Essén förklarar inte varför hans fysikkompetens gör honom lämpad för att uttala sig om frågor om medicin tex i utnämningen 2009 av fettdoktorn Annika Dahlqvist till priset med samma namn fast i VoFs tappning.

Dessutom var utnämningen till Annika Dahlqvist grundad på felciteringar i Aftonbladet. Att inte använda säkra källor i en verksamhet som påstås vara vetenskaplig är förvillande, skriver sajten Årets Förvillare.

Läs mer om förvillarpriset 2011

2 svar på ”Utnämningen Årets förvillare 2011 gick till Hanno Essén”

  1. Ja, för att säga att något miskar risken kan ju alla göra utan att ha ngt på fötterna…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.