Peter Gudmundsons heta potatis: VoF:s bisysslor belastar KTH:s anseende

Rykteshanteringssåpan på KTH fortsätter. Sajten Vetenskap och Folkbildning som håller ett öga på Föreningen med samma namn ställer frågan: Hur långt är KTH-rektor Peter Gudmundson beredd att gå för att beskydda skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF)? Och nu finns bevisen att Peter Gudmundson ser mellan fingrarna eftersom han tillåter VoF pyssla med destruktiva bisysslor och då utnyttja KTH:s resurser, skriver sajten.

Senast in i leken är Erland Lagerroth. Han är docent i litteraturhistoria och allmänvetenskaplig forskare. Lagerroth är förbannad på Vetenskap och Folkbildning som redan 1998 gav honom VoF:s förnedringspris. Inte nog med det. Erland Lagerroth är ännu en person i raden som fått sin Wikipediapost vandaliserad av VoF-aktivister och vandaliseringen är permanentad. VoF vill inför allmänheten stigmatisera honom, enligt uppgifter.

Sajten Vetenskap och Folkbildning beskriver i detalj korrespondens mellan KTH och några personer som ställt in hårkorset på rektor Peter Gudmundson. Flera personer inklusive undertecknad kan nu bevisa att Peter Gudmundson målat in sig i ett hörn som innebär att han måste ta ansvar för vilken typ av högskola han vill ha, en som lite tillspetsat stödjer mobbing eller en som sysslar med utbildning.

Läs mer

3 svar på ”Peter Gudmundsons heta potatis: VoF:s bisysslor belastar KTH:s anseende”

 1. Som jag uppfattat skolväsendet så skall de leverera och lära ut fakta till allmänheten, som allmänheten gör med vad de tycker är lämpligt Skolan är betald av allmänhetens medel av den anledningen, eller har jag fattat fel?
  Börjar de propagera ut egna åsikter om hur allmänheten skall tänka går man helt utanför sitt uppdrag, eller har jag inte förstått?
  Dessutom presenterar man egna åsikter som om de vore vetenskap, men utan grund.
  Då börjar det på allvar lukta politisk manipulation.
  De metoder man använt för att skrämma folk att inte våga ta egen ställning i vissa frågor är helt mot demokrati och etik.
  Jag vill inte vara med betala skatt till en politiskt styrd skola med dessa sunkiga metoder att propagera sina åsikter. De solkar ned och utarmar den akademiska tanken om objektiv upplysning. Jag anser att de gått flera steg över gränsen och bör beivras en gång för alla. Är det fel av mej att tycka så?
  Alla de som smädjats och helt grundlöst och orättvist utsetts till årets förvillare skall upprättas genom att beivra de som har verkat som skumma politrucker och låtsats prata i vetenskapens namn samt stöttats av en skola som lever på allmänna medel. Är min tanke orimlig?

 2. Klockrent Ruben. Tveka inte att klaga hos KTH:s rektor. Tyck inte bara. Ställ konkreta frågor. Kräv tydliga svar. Begär klarhet i hur KTH-policyn ser ut och hur den tillämpas. Be om förklaringar som handlar om KTH:s egentliga uppdrag. Vad säger egentligen den etiska policyn? Fråga vad mobbningsfilosofin genererar för mervärde för skattebetalarna, för KTH och för de anställda vid KTH som genomför den (VoF styrelse sitter till stor del på KTH). Ifrågasätt om metoden är bästa tänkbara vad än som ska uppnås genom systematisk förnedring (Årets förvillare och Wikipedia-vandaliseringar av oliktänkandes personposter).

  Skicka pappersbrev. De måste diarieföras och hanteras korrekt enligt regelsystemet för korrespondens med allmänheten.

  Adress:
  Rektor Peter Gudmundson
  Kungliga Tekniska Högskolan
  100 44 Stockholm

 3. Tack Torbjörn!
  Ja tack för din fina uppmuntran, jag skall gå vidare 🙂
  Hoppas du fortsätter med det också !

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.