Företag gör vinster när personal kan jobba hemifrån

Företag gör stora vinster - personalen kan jobba hemifrån. Foto: Mateus Campos Felipe. Licens: Unsplash.com
Bild: Företag gör stora vinster – personalen kan jobba hemifrån. Foto: Mateus Campos Felipe. Licens: Unsplash.com

JOBBA HEMIFRÅN. Nu när det har varit oroliga tider har i princip alla företag, där sådan arbetsform är möjligt, öppnat för alternativet att arbeta hemifrån. Det man kan se är att produktiviteten stiger när medarbetare får större ansvar, något som kan komma både personalen och företaget till godo, men det finns faktiskt ännu fler fördelar med att låta personalen jobba hemifrån.

Visst finns det nackdelar med att arbeta hemifrån också såsom att man blir störd i sin hemmiljö, men med några enkla knep kan man skapa en bra arbetsmiljö som låter medarbetaren arbeta
effektivt och något så när ostört. Många företag har möjlighet att låta personal jobba hemifrån. För en del företag är det inte möjligt. Det rör sig om exempelvis klädesbutiker, busschaufförer och
annan typ av verksamhet som har direkt kontakt med personer i samhället.

Fördelar med att jobba hemifrån

Vanligtvis kan man läsa om hur bra det är att tillåta arbete hemifrån och hur effektiv personalen blir när det får bestämma själva över sin arbetstid. Och det stämmer sannolikt till stor del. Men det finns
givetvis också negativa konsekvenser. Inte minst för privatlivet. Om man är singel är exempelvis arbetsplatsen ett bra ställe att träffa nya personer. Ofta börjar det nya medarbetare och då är det ges ett ypperligt tillfälle att lära känna en ny person, och om man har tur, mer än det.

Träffa folk på nytt sätt

När man å andra sidan jobbar hemma ges inte denna möjlighet och det blir svårare att träffa en partner eller bara en person att ha samlag med. Men det finns sidor som IX, där det är möjligt att hitta likasinnade personer för både träffar i verkligheten, alltså om man vill knulla i Stockholm exempelvis, men också för andra typer av saker såsom chatt eller vanliga dejter. Så med en sådan sida i bakhuvudet kan du fortfarande njuta av friheten att arbeta hemifrån och ändå träffa nytt folk.

En annan sak som upplevas som negativ är att man kan ha svårt att koncentrera sig för att man har en stökig hemmiljö. Då kan det vara bra att arbeta på tider då ingen är hemma eller exempelvis sätta sig någon annanstans. Bara för att man arbetar hemifrån betyder det inte att man nödvändigtvis måste sitta i sin bostad. Det går givetvis lika bra att arbeta från ett kafé eller liknande.

Men om du inte ha något kafé i närheten så kan du givetvis också sätta dig utomhus. Varför inte ta med din bärbara dator och sätta dig i en trevlig park. Fågelkvitter och friskluft som präglar arbetsmiljön kan väl inte bli bättre.

Extern skribent

Relaterat