Facebook kan börja radera vaccinkritik

MEDIA. Flera etablerade medier vill se att Facebook censurerar kritik och ifrågasättande av vaccin. Det handlar om medier som The Telegraph och The Daily Beast som vill att Facebook agerar mot personer och grupper som ifrågasätter vaccinernas säkerhet.

Även i Sverige har media skrivit om vaccinationsmotståndet på Facebook.

På nätet gror vaccinationsmotståndet i hemliga Facebook-grupper och på konspiratoriska sajter – även efter mässlingsutbrottet i Göteborg”, skriver Expressen.

Till skillnad från Expressen går den amerikanska tidningen The Daily Beast så långt att man kritiserar Facebook för att vaccinkritik tillåts på plattformen.

Ryssar som främjar falska nyheter är illa nog, men sidor som hävdar att vacciner skadar barn är farliga – och företaget (Facebook) gör ingenting för att stoppa dem”, skriver The Daily Beasts Will Sommer.

Text: Nya Dagbladet

2 svar på ”Facebook kan börja radera vaccinkritik”

  1. Anser man borde göra tre saker samtidigt här: dels införa tvångsvaccinationer, offentliggöra allas journaler och till sist påbörja denna reform med att starta i samhällstoppen först: så som Rockefeller familjerna, Bill gates osv. Sedan införa rätten till en betänketid för oss övriga vanliga dödliga människor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.