DN pekar ut Sanningsrörelsen som antisemitisk, men hur många antisemiter finns på DN? Har ni räknat?

DN-journalisten Clas Svahn påstår att Sanningsrörelsen har antisemitiska inslag i en artikel idag, Serieskytten i Malmö utreddes av psykiatrin. Samma koppling gjordes av SVT och de fälldes nyligen i Granskningsnämnden för Radio och TV.

Clas Svahn: Den misstänkte serieskytten i Malmö utreddes av psykiatrin samtidigt som de brott som han misstänks för begicks. Han ska också ha varit aktivist i Sanningsrörelsen, en grupp med antisemitiska inslag, och en stor beundrare av Lasermannen Johan Ausonius. Det framgår av nya uppgifter i en P1–dokumentär.

Jag frågade Clas Svahn om han granskar den socialdemokratiska rörelsen kommer han då att finna ett antal personer som gjort uttalanden som kan vara antisemitiska? Gör det S-rörelsen till antisemitisk?

Clas Svahn är ordförande i UFO Sverige. Jag frågade hur han skulle ta det om jag kan bevisa att hans förening har personer med antisemitiska åsikter? Skulle Svahn då bli en ordförande som lyckats få in en blogg på DN samtidigt som han företräder en organisation med antisemitiska inslag?

Jag frågade även Clas Svahn om han inser att han missbrukar sin makt genom att han utnyttjar DN som plattform för att slå på en grupp av människor som endast begärt en ny oberoende utredning kring 911? Hur många läsare har DN varje dag och hur många når Clas Svahn potentiellt genom den krönika han just skrev?

Text: Torbjörn Sassersson

Läs även: Clas Svahn säger att en redaktör på DN la till påståendet om antisemitism (utan hans vetskap)

1 svar på ”DN pekar ut Sanningsrörelsen som antisemitisk, men hur många antisemiter finns på DN? Har ni räknat?”

  1. Clas Svahn har nu ändrat i artikeln till ingressen:

    ”Den misstänkte serieskytten i Malmö utreddes av psykiatrin samtidigt som de brott som han misstänks för begicks. Han ska också ha varit aktivist i Sanningsrörelsen och en stor beundrare av Lasermannen Johan Ausonius. Det framgår av nya uppgifter i en P1–dokumentär.”

    Han strök: ”en grupp med antisemitiska inslag,”.

    Bra, eftersom det är ett onödigt påhopp utan grund. Det är dock fortfarande oklart varför det är så viktigt att påpeka att den misstänkte serieskytten var/är aktivist för Sanningsrörelsen eftersom den rörelsen handlar om ett sanningsarbete och inte serieskjutningar.

    Kanske den misstänkte serieskytten är medlem eller aktivist i UFO Sverige. Är det relevant att påpeka?

Kommentarer är stängda.