Poliovaccin och polio – industrin visar vilseledande grafer igen

Warren Buffet, Bill Gates, WHO, Bruce Aylward, Big Pharma

Vaccinationsindustrins företrädare visar vilseledande grafer och miljardbelopp doneras till forskning och tillämpning av globala vaccinationsprogram. En närmare betraktelse visar hur historien skrivs om för att passa budskapet om poliovaccinets påstådda förträfflighet.

Text och kollage: Torbjörn Sassersson

Den 11 januari 2011 publicerade jag inlägget: ”Så här lurade vaccinationsindustrin skolmedicinen och världen”. Inlägget var en enkel redovisning av grafer som visar att de flesta farsoter redan minskat med ca 90% innan de första vaccinationsprogrammen startat. Graferna sammanställdes av Raymond Obomsawin (M.Sc., Ph.D). Jag lovade då att återkomma med fakta om poliovaccinet som påstås ha reducerat polio i världen sedan 1950-talet.

År 2006 donerade miljardären Warren Buffet 30 miljoner dollar till Bill and Melinda Gates Foundation som i sin tur donerade pengar till vaccinationsindustrin. Bill Gates ses därför emellanåt missionera för sin tro på vaccin. Han har flera gånger dykt upp på TED.com och denna gång i armkrok med Bruce Aylward en kanadensisk läkare som leder WHO:s polioutrotningsprogram ”the Global Polio Eradication Initiative”.

Problemet är att Bruce Aylward använde en graf som är vilseledande när han i maj 2011 höll sitt föredrag för TED.com.

Bruce Aylward redovisar en slarvig graf som vid en snabb titt tycks bevisa att poliovaccinet reducerade polio, men vid en närmare betraktelse uppstår en del frågor. Den vita pilen som enligt Aylward visar starten för introduktionen av polio är placerad för långt till vänster i diagrammet om hänsyn tas till årtalen han placerat på den horisontella x-axeln.

Polio introducerades den 12 april 1955 ett datum som hamnar tydligt längre till höger på x-axeln i relation till y-axeln som visar antalet poliofall. Det uppstår nu en fråga om varför poliofallen minskade dramatiskt från punkt A till punkt B på Aylwards egen graf. Aylward uppehåller sig dock mycket kort vid sin graf. Istället handlar merparten av hans föredrag om farorna med att inte fortsätta vaccinera i världen.

Det hela blir än mer märkligt när en annan graf nedan betraktas. Grafen visar antalet dödsfall i polio åren 1950-1964. Den baseras på de officiella dödsfallen som dokumenterats i ”the Official Year Books of the Commonwealth of Australia” och som finns med i Greg Beattie’s bok ”Vaccination A Parent’s Dilemma”.

Här har introduktionen av poliovaccinet placerats först under 1956. Kanske hänsyn tas till att det sannolikt tog minst ett år att vaccinera några miljoner människor i flera världsdelar. Även om introduktionen sätts till den 12 april 1955 måste frågan ställas vad som skapade minskningen av dödsfall åren 1950-1955 vilket bevisligen var en period innan poliovaccinet introducerats.

Anledningen till minskningen sägs i själva verket bero på förbättrade levnadsförhållanden, bättre kost och boende.

I så fall har vaccinationsindustrins företrädare skrivit om historien och gett sig själva priset som världsräddare. Det tycks tyvärr förhålla sig så. Med årliga miljardintäkter för Big Pharma är det inte svårt att lägga några 100 miljoner kronor per år på lobbying och opinionsbildning för att skapa ”rätt” uppfattning hos läkare och allmänheten i världen.

1 svar på ”Poliovaccin och polio – industrin visar vilseledande grafer igen”

  1. Det finns inte heller någon registrering av biverkningar i samband med vaccinationer, och om det skulle införas skulle knappast några rapporteras utan omtolkas av felprogrammerade läkare som inte förstår vad de ser. I fråga om polio är en berättigad fråga : Hur många skelögda började skela efter poliovaccination (ögonmuskelförlamning av vaccinet)?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.