Torbjörn Sassersson News blir NewsVoice – 22 april 2011

TSNews-NewsVoice

Bloggtidningen ”Torbjörn Sassersson News” transformeras nu till ”NewsVoice” ®.

Behovet finns av en nättidning som är mer fristående från personen Torbjörn Sassersson.

Behovet finns framför allt av en ny nättidning som fyller ett medievacuum eftersom stormedias journalister inte längre bedriver undersökande journalistik utan istället mest följer John i storindustrins intressen, enligt dem själva.

Journalister på DN, SvD, Sveriges Radio och SVT och andra medier vittnar viskandes i korridoren om en ackumulerande obehagskänsla av att inte få utöva sitt yrke. Skulle de gå emot ”intressena” är det bara att säga upp sig. Styrningen av dagens gammelmedia sker framför allt genom rekryteringen. Endast journalister med ”rätt” tankar blir anställda.

Jag återkommer om hur NewsVoice ska utvecklas. Transformationen kommer att ske i flera mindre steg. Ett e-zine växer fram organiskt vars slutdestination avgörs av flera faktorer. Du som läsare är en av dem.

Stöd satsningen genom en frivillig prenumerationsavgift eller genom att annonsera. Du kan även bidra med artiklar.

Redaktören, Torbjörn Sassersson

5 svar på ”Torbjörn Sassersson News blir NewsVoice – 22 april 2011”

 1. NewsVoice? blir det mer internationellt inriktat?
  Jag tycker den här sidan var helt utmärkt.
  Den väcker frågor som ingen annan tidning.
  Den tar till vara oliktänkande människor och deras orättvisa bemötanden.
  Den öppnar sinnen för positiva tankar tycker jag.
  Vad mer kan man begära?
  Ja med min begränsade syn kan jag nog inte förstå varför den behöver omvandlas, men jag litar på er för jag ser bara fördelar med det ni gjort hittills.
  Lycka till önskar jag er!

 2. Hej Ruben.

  I och med NewsVoice-upplägget expanderar nättidningen och kan bli mer än vad den var som TS News. Det nya NewsVoice kommer att fortsätta vara det TS News var och lite till. Det kommer att vara främst på svenska tills vidare.

  Om jag tar mig friheten att jämföra med Newsmill.se kommer NewsVoice inte vara politiskt orienterad. Om jag jämför med Sourze.se kommer NewsVoice vara tydligare profilerad. Om jag jämför med DN (vilket iofs är omöjligt) kommer NewsVoice inte vara lika mycket mainstream.

  Torbjörn

 3. ”en nättidning som är fristående från personen Torbjörn Sassersson.” Vad innebär detta konkret?

 4. Det är mer korrekt att skriva: ”en nättidning som är MER fristående från…”. Korrigerade just min text.

  Det betyder att det kommer in fler infallsvinklar från olika personer än från mest mig själv. TS News som var mer mitt privata blogzine var av naturliga skäl person-åsikts-orienterad. Nu ska det bli något mer brett, men jag är förvisso redaktören.

  Red

 5. Looks like a good idea… still it give a sense of a shifted accent.. I still do not see this website as a place for investigative journalism (so to say New Millennium).. unless the author has different purpose like …………….. yet one more news loading machine aimed onto humans to cement brain washing ongoing process..

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.