Läkemedelsindustrin vill förbjuda alla läkeörter i en attack den 30 april

Från och med 30 april 2011 kan nästan alla medicinska örter att vara olagliga inom den europeiska unionen om nya lagförslag accepteras i Bryssel. I deras strävan att slå undan all konkurrens och ta absolut kontroll över människors hälsa har läkemedelsindustrin och jordbruksnäringen vunnit ett viktigt slag i Europa. Det hemliga vapnet som läkemedelsindustrier använder är handelslagar.

Läs mer

29 svar på ”Läkemedelsindustrin vill förbjuda alla läkeörter i en attack den 30 april”

 1. Allt är skrivet för “vårt bästa” och ur “säkerhetssynpunkt”, men implikationerna är att det blir förbjudet eller meningslöst att odla, sälja och använda läkeörter om dessa inte vart och ett gått igenom åratal av kliniska tester till kostnader på flera 100,000 kr per preparat och/eller ört. Det kommer att slå ut kanske 90% (?) av alla småföretag och hälsokliniker.

  Örtproducenterna får inte avkastning under åratal iom att örterna blir förbjudna om de inte testats innan försäljning till hälsobutikerna. Butikerna som säljer produkterna har inget att sälja samma period. Naturläkarna kan inte skriva ut medicinerna för det finns inga att köpa och det kommer att bli förbjudet för naturläkarna att importera naturpreparat från länder bortom EU.

  Det komiska är att för varje naturpreparat som blir läkemedelsklassat blir det uppenbart att naturmedicin faktiskt fungerar annars skulle ju inte preparaten klassas som läkemedel eftersom ett läkemedel måste innehålla verksamma substanser.

  Hela denna attack handlar alltså om att läkemedelsbranschen genom intensiv lobbying mot Bryssel under åratal vill slå ut all konkurrens från småproducenter och naturterapeuter.

  Ref: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:136:0085:0090:en:PDF

 2. Detta är att VÅLDFÖRA sig på hela Europas befolkning. Hitler lär ha sagt att ”om dom inte kunde ta Europa med våld så skulle det bli ekonomiskt”. Nu tar dom VÅR HÄLSA. fy för den Lede!!!!!!!

 3. Förra gången EU försökte då skulle vi föräldrar bli kvacksalvare(falska doktorer) om vi gav våra barn C-vitaminer. Må krafterna vara större FÖR naturprodukter även denna gång!

 4. Det kan inte vara sant ! Det känns farligt vilket stort inflytande farmaindustrin har.
  Men jag kan inte tro att länder som t.ex- Tyskland och Österrike, där alternativmedicinen är ett komplement till skolmedicinen,bara tar emot ett sånt beslut.

 5. Hög tid att sätta sig in i örternas läkande förmåga och odla själv. Dags att skapa en internationell gräsrotsrörelse, där så många ansluter sig till den att det inte går att övervaka vem som odlat vad. Helt enkelt vi byter örter med varandra. Kanske blir det en ”ört FRA lag” inget är främmande längre.

 6. Håller med, en Örtrotrörelse helt enkelt. Jag är med. Jag kommer sätta upp kameror runt min odlingslott för att skydda min persilja. Det är dags för ett Lillebrorsamhälle som bevakar Storebror.

 7. ”Läkemedelsindustrin vill förbjuda alla läkeörter i en attack den 30 april”

  Jo… – Sassersson – det tycker jag är HELT logiskt – med tanke på innehållet i videon Sugar: The Bitter Truth (video 1 tim 30 min) med Robert H. Lustig, MD, UCSF Professor of Pediatrics in the Division of Endocrinology, explores the damage caused by sugary foods.

 8. Konstigt ändå, anhängarna till läkemedelsindustrin hånade ju med en överlägsen attityd natur preparat tidigare? Nu vill de att industrin skall ta rättigheterna på dem? Vad skall man tro om det?
  Vem är så oanad i sin övertygelse att låta penning monopolet härska i naturmedicinen också? Den medicin, som de själva tidigare hånat med tillmälen som charlatanism och dylikt 🙂
  Jag bävar för 30 april, om de röstande nu inte lyckas se igenom elendet ändrar sin ståndpunkt och röstar nej. Man kan ju be till högre makter 🙂

 9. Även vi Sventill omöjkligheten! GRRRRRRRRRRR!!! skar LURADES av penningmaffian in i EU, Mammons isoleringscell! Där sitter vi nu. Och fångvaktardjävlarna har nycklarna!
  EU är en handelsorganisation, inget annat! ALLA i EU fattade beslut syftar till penningförmering för Storföretagen! Detta med förbjudande av örtmedicin och dylikt är till EU en ”order” från medicinbolagskräken!

  Jag är inte arg, jag är heligt rosenrasande, ursvenskt förbannad! När jag försökte komma in till ”Påskrift för stopp” på idiotlagen så funkade det inte. Provade gång på gång! Helvetesdjävlarna hade väl mixtrat!!! REVOLUTION!!!

 10. Ja nå er vi oppi i 315576 ca. Torbjørn Sasserson – er det mulig å bombardere diverse blogginnehavere med et opprop igjen! Dette burde vi da klare. 25.000 siden jeg var innom sist. Send en oppmodning til norske bloggere med.

  Lykke til oss alle sammen. Jeg bruker knapt noe alternative medisiner, bortsett fra persille, kamille – ja kanskje noe til tror jeg? Men dette tullet er bare tulliball, og strider mot common sence også for meg. Og Ruben, du sier mye bra du 😉

 11. vi behöver inga firmor för örtproducering-så läkemedelsbolagen kan allddrig stoppa gemene man från att lära sig andvända örter eller producera essenser från dom
  Penningstinna egonissar sitter i toppen av dessa gigantiska läkemedelsföretag ock roffar åt sig av den givna balansen i naturen-dom kommer så småningom at falla bort i sin obalans-allt kommer så småningom att återställas till vad det en gång varit-så gör naturen ock moder jord med ohyra

 12. 353.000 – 3 dager igjen, før toget går i legemiddelindustriens favør!

  Skulle det elendige skje, så kan også bokforlag sko seg på diverse urtemedisinbøker, kjerringsråd – n´te nyutgivelser av det samme. Og hagesentre kan også tjene litt ekstra med nytt utvalg.

  Allerhelst håper jeg folk bruker disse siste aprildagene til å få øynene opp.

  Mange bekker små, men da må farten opp nå.

 13. Vad du kan uttrycka dig bra och med överblick. Men du, det växer fortfarande johannisört och rölleka och en hel del till i det vilda.
  Vi får väl göra som förr, låta kunskaperna följa generationerna och göra egna dekokter. Johannisört kan jag rekommendera, (hemkokt) man slipper beroende, det är bara att sluta när bättringen kommer. Möjligen finns anledning till försiktighet om man har allergi men det gäller ju verkligen alla industrimediciner också.

 14. Vad jag hört kom det in ca 1,200,000 klagomål via enkäter på nätet. Tydligen behöver inte Bryssel ta hänsyn till dessa, men de har ändå en effekt. Sedan har det spekulerats om vad som hänt, men visst detta måste följas upp ordentligt.

 15. This is a very dangerous law. It contributes to the extinction of species; plants, animals and ultimately humans. The farmaceutical industry is built on knowledge about herbs that have existed for thousands of years.
  Did they forget that?
  And as far as toxicology, anything in excess is dangerous, even water.

Kommentarer är stängda.