Svårt sjuka av vaccinet – Ta oss på allvar!

sjuka av vaccinet

Skadades av sprutan mot svininfluensa – nu kräver de: Ta vår smärta på allvar.

VACCINSKADOR. De kallar sig för ”Livet ­efter sprutan”.  En grupp om 55 personer som alla ­blivit kroniskt sjuka efter vaccinationen mot svin­influensa – men många av dem får varken diagnos ­eller ersättning. – Vi vill att våra skador ska bli erkända, säger initia­tivtagaren Marie Almquist, 36.

Alla 55 insjuknade i samband med svinvaccinationen och är efter 1,5 år ännu inte friska.

Marie Almqvist: Bara timmar efter vaccinationen svullnade axeln upp på sjuksköterskan ­Marie Almquist, som fick hög ­feber. – Efter några dagar fick jag röda utslag över hela kroppen, från hårbotten till fotsulorna. Det var en allergisk reaktion. Hon fick även hjärtklappning, muskelsvaghet, känselbortfall, krypningar, yrsel och smärta.

Läs hela artikeln

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.