Tungviktare lämnar Vetenskap och Folkbildning

Vetenskap och Folkbildning, VoF

En tungvikare inom VoF Germund Hesslow lämnar föreningen bakom sig. Han skriver med skarpa ordalag av sig sin sammanblandning med föreningen där han ännu står som kontaktman. Professor Germund Hesslow riktar sig i ett öppet brev på Newsmill direkt till professor Dan Larhammar. Det finns anledning att tro att Larhammar är den drivande parten bakom förvillarutmärkelsen som Hesslow särskilt tydligt tar avstånd ifrån.

Det här måste självklart skaka om VoF. Dels tungviktaravhoppet i sig, men även det riktade ifrågasättandet mot en central gestalt som Larhammar samt att det sker helt i det öppna på Newsmill.

Jag misstänker att detta är resultatet av diverse motreaktioner mot VoF i kombination med den tendentiösa förvillarattacken mot Stockholmsinitiativet. Vi har här möjligen en ackumulativ kraft som just i årsskiftet 2010-2011 riktats mot den sjuka delen av VoF.

Text: Torbjörn Sassersson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.