Andrew Wakefield’s rykte förstördes av läkemedelsindustrin – miljardbelopp att tjäna

Läkemedelsindustrins kanske bästa exempel på karaktärsavlivning är fallet Andrew Wakefield. Han utförde forskning på vaccinens hälsorisker och fann att det finns tecken på att autism kan vara en vaccinskada. Läkemedelsindustrins svar blev en omfattande ryktesförstörande kampanj där samarbetsvilliga läkare fick utgöra front mot media och det medicinska samhället, enligt Wakefield.

Ett exempel på artiklar där media utan att utföra det minsta research är en artikel i SvDMedveten bluff bakom vaccinrappport” och en likadan i DN Medveten bluff bakom vaccinrapport, som är inget annat än en klipp-och-klistra-artikel som kommer från TT, Reuters och AFP. SvD har endast publicerat texten utan kritisk granskning.

”Om en industri tjänar 10 miljarder kr på att sälja en produkt kan de enkelt avsätta 100 miljoner kr för att betala lobbyister, skribenter och PR-byråer att skydda produkten samt svartmåla kritikerna.”

Vid en Google-sökning på namnet Andrew Wakefield är mängden av denna typ av nedsättande artiklar och webbsidor överväldigande. Antalet sökträffar där Andrew Wakefield får möjlighet att ge respons är få. Istället är majoriteten av artiklarna ensidiga där kritiken har både första och sista ordet.

Det finns anledning att återkomma med en fördjupad artikel om hur och varför detta skett, men det handlar om miljardintäkter att skydda för läkemedelsindustrin. Till dess se denna video där Andrew Wakefield fritt får berätta sin version om vad som hänt.

Text: Torbjörn Sassersson

17 svar på ”Andrew Wakefield’s rykte förstördes av läkemedelsindustrin – miljardbelopp att tjäna”

 1. Eller så kan man läsa artikeln i fråga (och studien från British Medical Journal) och se att Wakefield medvetet falsifierat sina så kallade ”resultat”:

  ”Enligt BMJ är det inte möjligt att Wakefield begick ett misstag, han måste ha förfalskat uppgifterna i studien. Bland annat har tidningens efterforskningar visat att ett antal av barnen visade symtom på autism redan före vaccineringen. Och i inget av de tolv fallen stämde studiens uppgifter med barnens medicinska journaler. Vissa diagnoser var tillrättalagda, datum hade ändrats. Av de barn som påstods ha blivit autistiska av vaccinet, var bara ett klart diagnostiserad med sjukdomen.”

  Detta är extremt graverande uppgifter som är synnerligen lätta att kontrollera, och Wakefields resultat i sig har emotsagts gång efter annan i otaliga studier och granskningar. Men allt detta är givetvis bara en förtalskampanj…

  Men i dagens vetenskapsfientliga debattklimat bör vi inte låta saker som fakta och vetenskaplig granskning stå i vägen för oseriöst, bedrägligt och samhällsfarligt svammel.

  Låt vidskeplighet och medvetna lögner råda. Lyssna på den som skriker högst, inte den som kan visa fakta bakom sina påståenden. Viva medeltiden!

 2. SvD och DN kan vara minst lika snaskiga i sin nyhetsrapportering, allt för att bjuda på sensation. Okritiskt skrivet i Svd var ordet. Hoppas fler håller en skeptisk hållning till ”nyhetsrapportering”.

 3. Lika snaskiga som kvällstidningarna skulle det vara, d v s senstionslystna, så’nt säljer. Och allt under rubriker med läkarvetenskapsfrågor anses extra seriöst.

 4. Varför skulle Wakefield inte varit den som har ljugit? Studien var ett falsarium och har ej kunnat upprepas, dvs man har aldrig då som senare kunnat visa på något samband mellan MPR-vaccin och autism. Det farliga är att många människor satt sin heder på att han har rätt då han ”stridigt” mot de eleka kapitalistiska läkemedelsföretagen och då är även lögn tillåten. Sedan följer antroposofer o dyliga efter då det på ngt sätt ger dem vatten på kvarn. Det är som människor som förnekar förintelsen, det spelar ingen roll vilka bevis som läggs fram… The Lanset brukar inte böja sig dör läkemedelsindustrin!

 5. Kopplingen mellan vaccin och diverse skador är befäst enligt forskning. Symptomen kommer oftast inom några dygn eller omedelbart efter att sprutan tagits. Vissa barn reagerar mycket negativt på vaccin pga av innehållet av bla skvalén och kvicksilver. Det uppstår skador på nerv- och immunsystem. Det innebär att det inte blir en epidemi utan istället får vissa barn autism, andra får allergier eller kanske nervösa symptom, restless legs etc. Läkemedelsindustrin har miljardbelopp att förlora om samhället blir upplyst i frågan.

 6. Det här känns lite som ”NWO” truther-argumentering. Visst är det vanligt med bi-effekter av vaccin och andra läkemedel, men var finns forskningen som visar att Autism är en sådan bi-effekt? Bara för att det finns ett vinstintresse ngnstans betyder inte att allt som gynnar respektive industri är påhittat.

 7. Pingback: Tweets that mention Andrew Wakefield's rykte förstördes av läkemedelsindustrin - miljardbelopp att tjäna -- Topsy.com

 8. Personligen litar jag inte på de ”oberoende” myndigheternas beskrivning av fallet (som har betydligt större intressen på spel än de pengar Wakefield kan ha fått från jurister inblandade i stämningar av läkemedelsbolag).

  Wakefield har haft etablisemanget efter sig i många år, precis som de flesta i forskningsvärlden som antytt ”problem med vaccinering”, i hans fall ända sedan han försiktigt antydde att det KAN finnas en korrelation mellan ”combo-jabs” (dvs när man ger barn flera sprutor på en gång) och autism. Han är inte ens emot vaccinerg som sådan. Men nej allmänheten ”informeras” om att han är en foliehattarnas mästare & ensam ansvarig för ”myten om att vaccin skulle vara farligt”. En lögn med råge! Men så här arbetar ”NWO” maffian i väst, propaganda at its best. För etablerat traditionell massmedia (vars ägare ofta är tungt investerade i också läkemedelsbranchen) har alltid propagerat långt mer för vaccinering än mot (det ska man inte glömma).

  Tillbaka till Wakefields slutsats att vi kritiskt bör ställa oss frågan om trippel-jabs kan vara skadliga för inte minst barn.
  Detta styrkts av studier utförda av andra (i förhållande till honom oberoende) forskningslag. Bl.a. studier på apor vars hjärnor uppvisade uppsvullnad & förändringar i amygdala efter vaccinering, klassiska ”symtom” / tecken på autism. Översiktsstudier på autism vs vaccineringsprogram (dvs när barn ges vaccin) påvisar också signifikanta korrelationer. Man ska dock komma ihåg att det är oehört svårt att hitta finansiärer till djupare studier, etablisemanget vägrar i regel (av någon anledning) finansiera forskningslag som börjat intressera sig för frågan.

  Det skulle inte heller förvåna mig om man satt dit killen på förfalskad grund. Jag utesluter givetvis inte att han kan vara skyldig & uppmanar därför folk att söka gräva i ärendet djupare. Kontakta om möjligt föräldrar till barnen, intervjua dessa själva & kolla att det stämmer att han beskrivit samtliga fall felaktigt.

  För med tanke på hur etablisemanget söker sopa igen spår efter sina egna systematiska ”misstag” (som i fallet ”climategate” där en ”oberoende panel” slog fast att det minsann inte var något att oja sig över, utifrån de mest märkliga resonemang & rationalen jag sett på länge, forskarna hade ju utan tvekan gjort sig skyldiga till grövsta möjliga förfalskning av data för att styrka tesen om ”global warming” som globalister söker sälja till allmänheten för att introducera ”carbon emissions trading” som de investerat i sedan 70-talet) så är det tydligt att man ”granskar” sina fiender och söker rädda sina egna ”hjältar” undan granskning värt sin namn.

  Faran med många moderna vaccin är reell, den är långt ifrån grundade på Wakefields ensamma slutsatser & frågeställningar, men det är detta som etablerad massmedia nu söker (des)”informera” alla om (inte minst läkare). Snälla, när ska människor börja söka upp studier, läsa dem, intervjua kritiker & tänka i lugn och ro!? Tror folk att WHO, Läkemedelsverket, amerikanska FDA etc är oberoende parter? Väx upp. De har intressen som är långt större än en forskare som Wakefield. Dessutom finns det gott om ”whistle blowers” som har vittnat om hur ”beslut fattas” inom paneler som fattar beslut till synes med ”allmänhetens hälsa i fokus”. Bilden som framträder är skrämmande för det är en av personer som litar på sina auktoriteter, som i sin tur litar på sina auktoriteter, som i sin tur är köpta. De fattar de beslut som läkemedelsbranchen förväntar sig, eller så förlorar de jobbet. Hur aspartam legaliserades är ett fint exempel (läs gärna om det).

  Jag kommer inte ta ett enda ytterligare vaccin i mitt liv. Immunitet är inte detsamma som immunigenicitet och det vet många av etablisemanget forskare och ”experter” även om de förtränger / håller tyst om det. Nnormalt smittas en människa via mun/svalg och inte direkt via blodet – immunresponsen för dessa två olika smittvägar är mycket olika. Dessutom innehåller vaccin spår av många animala proteiner som är främmande för människan & kan leda till att man bildar antikroppar mot dessa, vilka sedan också kan angripa liknande antigen som är del av den egna kroppen, vilket leder till olika auto-immuna sjukdomar, allergier, adhd, autism etc.

  Att många vaccin sedan inte ger något bevisat skydd gör ju inte saken bättre (läs om immunitet vs immunogenicitet).

  WHO, IPCC, FDA ljuger i så många frågor. De har mörklagt så mycket statistik genom åren & ertappats på bar gärning flera gånger om. Jag ber er, lita inte blint på vad dessa aktörer säger, de är långt ifrån de filantropiska institutioner de låtsas vara.

 9. Visa då på en välgjord artikel där inget jäv har kunnat beläggas som med statistisk signifikans visar att så är fallet. Vilka neurologiska, immunologiska skador avses? Immunologiska händelser är ju att vänta och är outcome för ett vaccin. Mässling och är världen mest smittsamma sjukdom och är i europa helt utraderad att jrf med t.ex aftrika. Även rubella och parotit är i pricip icke förekommande infektioner i sverige sedan införandet av MPR- vaccinet. Allergi mot vaccinet förekommer så klart men är mkt mkt ovanligt.

 10. Läkemedelsindustrin har miljarder att tjäna, skriver Sassersson. Samtidigt har Wakefield redan tjänat miljoner på sitt fusk, så det är inte bara ett ekonomiskt intresse som spelar med i den här historien.

 11. Kragom skrev: ”…men var finns forskningen som visar att Autism är en sådan bi-effekt?”

  Det är ju exakt det som Wakefield presenterat. Det hjälper inte att titta bort. Forskningen försvinner inte.

 12. Pingback: Läkemedelsindustrin mörkar - Domstol fastslog vaccinskador

 13. Varför skrivs det så mycket om vaccin nu? Är det bara jag som ser igenom att det är betalt av vaccinindustrin denna upphaussning. Allt för att tjäna pengar. Självklart sväljer många bloggare och andra betet, och vaccinbolagen får publicitet.

  Konstigt att det inte är fler som reagerar och förstår att detta är ”reklam”?

 14. Alla nedsättande och förlöjligande kommentarer markeras som SPAM och avsändaren riskerar att bli blockerad från fortsatt postning. Hittills har inkommit 5 kommentarer av den karaktären och samtliga är flaggade som SPAM.

 15. Det är inte så svårt att tänka sig, att en liten svag barnakropp som redan nått gränsen för vad den tål av miljögifter, och som grädde på moset får sitt redan ansatta immunförsvar våldtaget av vaccinationsprogrammets trippeltoxin…att det barnet drabbas av tillstånd som autism och liknande. Det underliga är egentligen att så många ändå klarar av det…men kanske inte så länge till, nu när man sätter in alla klutar på att förgifta och försvaga mänskligheten med olika medel.
  Vår mat innehåller allt mindre näring, så snart behövs inte ens vaccin för att ta död på oss.

Kommentarer är stängda.