Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) försöker mörka mobiltelefonins hälsorisker

Larmrapporter har haglat in under flera år ute i världen som pekar på mobiltelefonins hälsorisker. Myndigheter i flera länder tar kraftfulla beslut för att skydda människor, men inte i Sverige. Intellektuella giganter som Maria Feychting och Anders Ahlbom menar att det bedrivs forskning på hälsorisker mest för att människor är oroliga i onödan.

Sommaren 2010 rekommenderade Israels hälsodepartement att undvika användning av trådlösa telefoner i hemmen och på arbetsplatser, till förmån för fasta telefoner mot bakgrund av den internationella WHO-studien.

Studien visade ökad risk för elakartad hjärntumör för dagens normalanvändare. I Sverige väljer SSM att tolka tvärtom eftersom man hellre värdesätter vinsterna för industrin istället för folkhälsan. Det är bara i ett land som Sverige som myndigheter kan gå emot vetenskaplig forskning och komma undan med det.

Läs hela artikeln på Newsmill
Larmrapporter har varit rikliga under flera år ute i världen vilka påvisar risker med  mobiltelefoni. Myndigheter i många länder tar kraftfulla beslut för att skydda användare, men inte i Sverige. SSM:s experter Maria Feychting och Anders Ahlbom menar att det bedrivs forskning på hälsorisker mest för att människor är ”oroliga”.

Läs hela artikeln på Newsmill

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.