Medicinsk qigong har positiva effekter vid stress och sjukdom och för livskvalitet

Qigong har utövats i årtusenden för dess hälsofrämjande effekter. En avhandling vid Örebro universitet visar att människor har en positiv känslostämning både under och efter träning, vilket gör att det är lättare att träna regelbundet.

Sedan några årtionden har qigong blivit föremål för ett ökat intresse från forskningsvärlden. Mer kunskap om aktiviteter som får människor att må bra är av stor vikt då många människor lider av såväl fysisk som psykisk ohälsa, säger Mattias Johansson.

Den samlade forskningen pekar på hälsofrämjande effekter inom områden som stresshantering, livskvalitet och motståndskraft vid sjukdom. Att ha en positiv hållning till livet gör det lättare att hantera stress och negativa känslor.

Mattias Johanssons avhandling visar också att effekten blir lika stor vid 30 minuters träning som vid 60 minuters träning. Det betyder att det är bättre att träna mer regelbundet men kortare pass om man har ont om tid.

Läs mer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.