Virgin Galactic SpaceShipTwo Makes First Glide Flight

När Edzard Ernst studerar akupunktur efter stroke selekterar Edzard Ernst bort 674 av total 684 studier (99%). Ernst drar slutsatsen – som alltid – att han inte kan finna några starka evidens. Så går det till när Edzard Ernst utnämner en alternativ terapi till bluff. Så här ser det ut i meta-analys efter meta-analys.

Den engelske professorn Edzard Ernsts uppmärksammades i Stockholm för 2 år sedan av skeptikerföreningen VoF. De hänvisar till att Edzard Ernst är en av ”världens mest produktiva forskare” vad gäller alternativmedicin. Vi har fått känna honom som engelsmannen som påstår att i praktiken all alternativmedicin inklusive akupunktur är värdelös. Jag misstänker att VoF:s insändare till DN till stor del bygger på hans slutsatser.

Ernst plockar bort 549 av 552 studier (>99%) när han skall studera ”moxibustion” som är en traditionell kinesisk behandling för att påskynda läkning. Nästan inga kvar, alltså. Av dem visade alla tre positiv effekt. Edzard Ernst undviker återigen att räkna ut odds ratio och konfidensintervall för dessa tre studier. Istället konstaterar Edzard Ernst att deras kvalitet är för låg, trots att de enligt hans urvalskriterier var de 3 bästa av 552 studier av just denna fråga. Alltså – det finns inga bevis för att ”moxibustion” har någon effekt.

I en annan artikel granskar Edzard Ernst nio stycken meta-analyser om akupressur i en egen meta-analys, vilket är en ovanlig ansats. Edzard Ernsts konklusion är att alla nio meta-analyserna är felaktiga och därmed värdelösa.

Läs hela artikeln på Robert Hahns blogg (Edzard Ernst leker med data)

Professor Edzard Ernst som var med och skrev boken Salvekvick och Kvacksalveri och påstås vara den mest framstående ”experten” på homeopati har blivit ertappad med att ljuga om sin homeopatiutbildning.

Text: Marina Szöges

Caroline Hougner på Aftonbladet som den 6 oktober 2010 skrev artikeln ”Behandlingarna som inte håller vad de lovar” om att professor Edzard Ernst granskat studier av alternativmedicin har inte kollat upp sin källa.

Homeopatins kritiker citerar ofta Edzard Ernst för att han är ”homeopat och expert” på området och anses därför ha extra trovärdighet, då han påstår att homeopati bara är placebo och utspätt vatten.

Edzard Ernst har vid en intervju från april 2010 för German National Association of Homeopathic Physicians erkänt att han inte har någon homeopatiexamen och ungefär bara ett halvårs praktik om ens det. Vid en fråga hur mycket praktik han har, svarade han att han inte kommer ihåg, för det var så länge sedan.

Man frågar sig nu inom homeopatikretsar hur en så okvalificerad och inom homeopatin okunnig person som Edzard Ernst kunde bli professor i Komplementär och Alternativmedicin och ”vetenskaplig expert” på homeopati.

“We were baffled about the initial reply we received from Professor Ernst when we asked for an interview: ‘I just read the questions. If you want answers to such specific questions, please name the publications they are referring to’. The leading researcher is obviously not familiar with essential work that has been published during recent years in his own field of work. We gave him the sources willingly, among them a journal of which nobody other than Professor Edzard Ernst himself is a member of the scientific advisory committee.”

Intervjun på tyska publicerades för första gången i april 2010 i nyhetsbrevet:Deutscher Zentralverein homoeopathischer Ärzte”, (DZVhÄ – German National Association of Homeopathic Physicians). Den publicerades senare på engelska på  hemsidan. ”Homeopathy: Medicine for the 21st Century”.

The translator, Ursula Kraus-Harper MA PhD RSHom, said that this was an important interview since it reveals the hypocrisy of the attacks on homeopathy.

Homeopathy: Medicine for the 21:th Century: ”Edzard Ernst Exposed”

Aftonbladet: ”Behandlingarna som inte håller vad de lovar”

Seven months after making its first captive flight attached to its mother ship White Knight Two, Virgin Galactic’s SpaceShipTwo (aka VSS Enterprise) completed its first solo glide flight today touching down on runway 30 at the Mojave Air and Space Port in California.

The early morning flight took place after several months of simulated practice flights in the mother ship, also known as Eve, which has an identical cockpit as the space craft.

The glide flight is a critical first step for the team at Scaled Composites which is building the space ship for Virgin Galactic. Though there has been no word from the company, it is expected the flight test development of the VSS Enterprise will be similar to that of SpaceShipOne.

Read More

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.