Jesus maka Maria Magdalena? Se hela översättningen av texten

Kanske filmen Da Vinci-koden var korrekt. En hittills okänd papyrusbit från 300-talet innehåller texten: ”Jesus sade till dem: Min fru…”. Fragmentet visar att kristna vid den här tiden påstod att han var gift, enligt historikern Karen L King, som visade upp papyrusbiten vid en konferens i Rom.

Experter vittnar om att fragmentet troligtvis inte är en förfalskning.

”Even with many questions unsettled, the discovery could reignite the debate over whether Jesus was married, whether Mary Magdalene was his wife and whether he had a female disciple. These debates date to the early centuries of Christianity, scholars say. But they are relevant today, when global Christianity is roiling over the place of women in ministry and the boundaries of marriage.” New York Times

Översättning till engelska: ”Not [to] me. My mother gave me li[fe]” … ”The disciples said to Jesus” … ”deny. Mary is worthy of it” … ”Jesus said to them: My wife” … ”She will be able to be my disciple” … ”Let wicked people swell up” … ”As for me I dwell with her in order to” .. ”an image”.

Jesus gift

DN: Papyrusbit nämner Jesus fru

SvD: Papyrusbit nämner Jesus fru

Föregående

Evangelist och Antikristusman vill stoppa Yoga i skolan – Anmälan till Skolinspektionen

Nästa

Djurplågeri – Delfiner på Kolmårdens djurpark drogades med lugnande medel

1 Comment

  1. telson7

    I Bibeln är ett tydligt bevis på att Jesus inte var gift med Maria Magdalena. Ny sensationell fragment av papyrus som innehåller orden hustru Jesus är inte biblisk text, men gnostiskt falsk evangelium; http://koti.phnet.fi/petripaavola/marymagdalene.html

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén