Ut på yttersta grenen, Out On A Limb, Sherley MacLaine

On Monday night, September 20, NBC premieres its new show – The Event. The Event is a high powered television mini-series that shows the U.S. President who is given possession of a highly classified file about a program that he officially had not been made aware by his national security officials. In the NBC trailer (see below), he has a confrontation with his CIA Director, who informs the President that only those with a need-to-know were informed about the classified program.

The President declares to the CIA Director that by virtue of the office of the President, he has need-to-know. The President learns that the program involves 97 prisoners or mysterious ‘others’ being held in a secure facility in Alaska. He travels there to meet them and their leader. He then announces a major Press Conference and a failed assassination attempt then ensues.

Start: NBC September 20, 2010

Watch the first episode online

Text: Michael E. Salla, Ph.D.

För svenska TV-tittare

TV-serien ”The Event” visas i SVT under hösten med början på söndag 26 sep kl 21.15 i TV 1. Även i SVT1 27/9, SVT1 2/10, SVT1 3/10 och SVT24 30/10

On Monday night, September 20, NBC premieres its new show – The Event. The Event is a high powered television mini-series that shows the U.S. President who is given possession of a highly classified file about a program that he officially had not been made aware by his national security officials. In the NBC trailer (see below), he has a confrontation with his CIA Director, who informs the President that only those with a need-to-know were informed about the classified program.

The President declares to the CIA Director that by virtue of the office of the President, he has need-to-know. The President learns that the program involves 97 prisoners or mysterious ‘others’ being held in a secure facility in Alaska. He travels there to meet them and their leader. He then announces a major Press Conference and a failed assassination attempt then ensues.

Start: NBC September 20, 2010

Watch the first episode online

Text: Michael E. Salla, Ph.D.

För svenska TV-tittare

TV-serien ”The Event” visas i SVT under hösten med början på söndag 26 sep kl 21.15 i TV 1. Även i SVT1 27/9, SVT1 2/10, SVT1 3/10 och SVT24 30/10.
out-on-a-limb Minns du TV-serien från 1986? Nu kan du nedan se TV-serien på YouTube efter att den varit borta från VHS-marknaden sedan början på 2000.

Text: Torbjörn Sassersson

Jag hade sökt efter filmatiseringen i flera år, men ingenstans hittade jag ens en gammal sliten VHS-kopia. Varken Amazon.com eller Shirley MacLaine’s egen hemsida på nätet hade ledtrådar om var jag kunde få tag på en kopia, men en dag tipsade en bekant att TV-serien plötsligt dykt upp i DVD-format.

Jag lyckades 2007 köpa ett exemplar på Megastore.se. Äntligen tänkte jag, och med en stor förväntan såg jag om den 3,5 timmar långa historien 20 år efter att den visades på svensk TV.

MacLaine står fortfarande än idag fast vid att det hon upplevde är sant, men att hon skyddade identiteten på flera personer. Särskilt intressant är den socialdemokratiska politiker med spetsig näsa och statsministerambitioner som hon umgicks med i Stockholm. Det sägs att det var Olof Palme.

”David” spelad av John Heard

Den självbiografiska berättelsen ”Out on a Limb” tar upp MacLaine’s kärleksrelation med denne politiker, men ännu mer om hennes andliga uppvaknande. Den handlar om ett sökande efter en djupare mening och ett upptäckande som känns friskt och lite töntigt oskuldsfullt. Shirley MacLaine (född 1934) var en av de huvudgestalter som banade väg för många kommande resenärer ner till Sydamerikansk kuriosa.

Filmatiseringen är klart värd att se om igen för att få känna lite nostalgi, se gamla 80-talsmiljöer och klädmoden. Det svensktalande Ambres-transmediet à la Sture Johansson är roande.

Jag kontaktade Shirley MacLaine’s sekreterare angående vad som hände med David. Svaret var att David egentligen var tre olika individer som bakats samman till en personlighet.

Se TV-serien på totalt 3,5 timmar

Föregående

SVT Play: Jakten på den förlorade symbolen (Dan Brown)

Nästa

Former guerrilla set to be the world’s most powerful woman

15 kommentarer

 1. Carl

  Tack!

  Jag har letat i åratal självt efter denna. Hon är orsaken till att jag började med det okända. Därför är just denna så speciell för mig.

 2. Jag har en VHS kopia någonstans.

 3. san

  Hej
  Jag har också letat efter out on a limb i många år för att se om den, tack för att jag får kolla lite här äntligen.

  Susanne i Mora

 4. san

  äntligen fick jag se om avsnitten!
  Tusen tack

  Susanne

 5. Härligt att se Shirly i denna speciella film. Hon kom hem till mig när jag bodde i Nacka och drack te med sin Manager Michel och Dr. Javier Cabrera fr Ica i Peru. Han hade en museum där med ”Inristade stenar” som hon kände till, och ville därför hälsa pá Dr. Cabrera. Hon fick ocksá en inristad sten av honom. Nu har han gátt bort, och museet har förlorat mánga av stenarna i den jordbävning som var fór en 3 ár sen.

 6. Jag får säkert fått 2-3 förfrågningar per månad de senaste tre åren. Jag skrev 7 januari 2007 en recension om filmen för Soul Travel Magazine. Det var då förfrågningarna börja komma in. Hoppas den åter kommer ut på DVD. När jag var i kontakt med Sherley MacLaines sekreterare trodde hon inte att det kommer att ske. Filmbolaget hade ingen lust.

 7. Anneli Fredriksson

  Wow – jag har i flera år, med jämna mellanrum, försökt få tag på filmen utan att lyckas. Har precis hittat hit och blir så glad! Nu ser jag fram emot att titta på avsnitten! TACK!

 8. Ann-Mari

  Samma här! Skulle vilja få tag i denna DVD film, undrar om den finns?

  Ann-Mari

 9. Göran Söderqvist

  Jag sökte också Ut poå yttersta grenen för någrea år sedan, och fick så småningom tag på den på VHS hos Amazon.com. Den fanns också på DVD, men kodad för region 4, som inte passar här. Men VHS är, så vitt jag vet, inte kodad. Jag hade i alla fall inga problem med att se filmerna. Kollade nyss (30 okt 2010)hos Amazon, och de har 4 nya VHS och 11 begannade till salu. Nya kostar från 73 $ och begagnade från 38 $.

 10. Göran Söderqvist

  Här är länkenn till Amazon där jag beställde filmen Out on a limnb på VHS
  http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Ddvd&field-keywords=out+on+a+limb

 11. mimmi

  en till som är ”fan”

 12. Sven Ekstran

  Hej !
  Jag har filmen med svensk text på VHS.
  Dammade av den och såg den med en vän.
  En riktigt bra film med tidlöst budskap.
  Skall nu föra över den till DVD.
  Återkommer om alt går väl.
  MVH Sven Ekstrand

 13. Kul att du också gillar filmen. Jag lyckades finna den i mycket bra DVD-kvalitet på Megastore.se där den tillfälligt poppade upp för några år sedan innan den snabbt försvann totalt från planeten.

 14. Sven Ekstrand

  Så var det ordnat.
  Inspelningen från svt ( dvs med svensk text ) med presentation av
  Arne Weise, är överfört på DVD.
  MVH Sven Ekstrand

 15. Ann-Charlotte

  Tack!

  Nu har man sett Out on a limb och saker och ting föll på plats lite till.
  Man mår så bra av varje ”ny” aha känsla….

  Må gott
  Ljus och hopp och kärlek
  /ACM

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén