Sanna Ehdin: Vi behöver en pluralistisk hälso- och sjukvård

Intervju: Karin Thunber, SvD september 2010

Lasse Bengtsson Han har gjort sitt val. Efter nästan 20 år på TV4 flyttar han till Kabul och blir informationssamordnare för Svenska Afghanistankommittén. – Jag vill inte framstå som någon Moder Teresa-typ. Men jag är spyfärdig på all individualism. Och på mig själv.

Precis före vårt möte öppnar sig himlen, Lasse Bengtsson kommer till Svenska Afghanistankommitténs lokaler på Liljeholmen med cykelhjälmen i handen, högrött ansikte och plaskblöta byxor.

Vi enas om att det är bra träning inför kommande strapatser, de som sannolikt blir värre.

Nyheten att han efter nästan 20 år på TV4 sa upp sig för att bli SAK:s nye informationssamordnare slog ner som en bomb. Flera av hans gamla kolleger chockades och sa så vackra ord om vad han betytt för dem att han blev riktigt skakad. Förutom hedrad, förstås.

Läs Karin Thunbergs intervju med Lasse Bengtsson
Intervju: Karin Thunber, SvD september 2010

Lasse Bengtsson Han har gjort sitt val. Efter nästan 20 år på TV4 flyttar han till Kabul och blir informationssamordnare för Svenska Afghanistankommittén. – Jag vill inte framstå som någon Moder Teresa-typ. Men jag är spyfärdig på all individualism. Och på mig själv.

Precis före vårt möte öppnar sig himlen, Lasse Bengtsson kommer till Svenska Afghanistankommitténs lokaler på Liljeholmen med cykelhjälmen i handen, högrött ansikte och plaskblöta byxor.

Vi enas om att det är bra träning inför kommande strapatser, de som sannolikt blir värre.

Nyheten att han efter nästan 20 år på TV4 sa upp sig för att bli SAK:s nye informationssamordnare slog ner som en bomb. Flera av hans gamla kolleger chockades och sa så vackra ord om vad han betytt för dem att han blev riktigt skakad. Förutom hedrad, förstås.

Läs Karin Thunbergs intervju med Lasse Bengtsson
Intervju: Karin Thunber, SvD september 2010

Lasse Bengtsson Han har gjort sitt val. Efter nästan 20 år på TV4 flyttar han till Kabul och blir informationssamordnare för Svenska Afghanistankommittén. – Jag vill inte framstå som någon Moder Teresa-typ. Men jag är spyfärdig på all individualism. Och på mig själv.

Precis före vårt möte öppnar sig himlen, Lasse Bengtsson kommer till Svenska Afghanistankommitténs lokaler på Liljeholmen med cykelhjälmen i handen, högrött ansikte och plaskblöta byxor.

Vi enas om att det är bra träning inför kommande strapatser, de som sannolikt blir värre.

Nyheten att han efter nästan 20 år på TV4 sa upp sig för att bli SAK:s nye informationssamordnare slog ner som en bomb. Flera av hans gamla kolleger chockades och sa så vackra ord om vad han betytt för dem att han blev riktigt skakad. Förutom hedrad, förstås.

Läs Karin Thunbergs intervju med Lasse Bengtsson
Sanna EhdinMänniskan är ingen enkel materiell maskin. Vi är oerhört komplexa och under allt finns energinivån. Det är dags att börja inlemma detta inom medicinen!

Sanna Ehdin, 21 sep kl 15:11, 2010

Läkare och forskare från bl a Vidarkliniken ger i dagens DN svar på debattartikeln från föreningen VoF. Det påhopp där de kraftigt ifrågasatte alternativmedicinens metoder, Vidarkliniken och homepati speciellt och att man skulle få en ”gräddfil” för det akternativa. Snacka om att vända på verkligheten. Vem är det som har gräddfil nu om inte läkemedelsindustrins piller o metoder?

Klart det finns misstänksamhet mot homeopati inom den västerländska medicinen för de har missat energibegreppet. Man dissekerade döda kroppar för att skaffa sig en bild av hur människokroppen är uppbyggd och fungerar. Men när vi dött finns inget energiflöde. Det är som att dra ut kontakten, någonting försvinner, och det blir ungefär som att försöka förstå en dator utan elektriciteten påslagen. Men allt är egentligen energi, och ignoreras denna aspekt missar vi en stor del av verkligheten. Man mäter elektrisk aktivitet via EEG o EKG, och ser på magnetfält med magnetkameror – men ändå så har man inte inlemmat energitänkandet.

Läs hela Sanna Ehdins debattartikel på hennes blogg