Russell Peters on Chinese, Indians, Italians – Stand-up comedy

Hank Moody är en fiktiv författare spelad av Dave Duchovny  i TV-serien Californication.

Apropå rykteshantering på webben besök Rykteshantering.nu

gordie brownGordie Brown imitates in order George Bush, Ozzie Ozbourne, Sylvester Stallone, Arnold Swarzenegger, Jach Nicholson, Robert de Niro, Clint Eastwood, Gary Chandler, Christopher Walken, Jim Carrey, Tom Cruise.

Homepage: www.gordiebrown.com

Text: Torbjörn Sassersson – Uppdaterad: 2010-05-18

Forskningen visar att risken för hjärn- och ögoncancer mer än fördubblas vid normal användning av mobiltelefoner. Vad som oroar forskarna är att ungdomar använder mobilerna betydligt mer än vuxna och att barn allt oftare får mobiler av sina föräldrar.

Resultaten visar att vi år 2010 kan förvänta oss 500 000 nya hjärn- och ögoncancerfall per år i världen.

Vid den senaste beräkningen (2008) av antalet mobiltelefonanvändare i världen hamnade siffran på 1,9 miljarder människor och siffran ökar lavinartat. Samtliga är helt oskyddade för mobiltelefonernas mikrovågsstrålning eftersom industrin vägrar erkänna problemet. Bilden nedan visar hur strålningen tränger in i huvudet.

Dr George Carlo utförde en sju år lång studie för att ta reda på riskerna med mobiltelefonstrålning. Utredningen finansierades och skedde på uppdrag av mobiltelefonindustrin. Resultaten visade att det finns stora risker och George Carlo tog därmed ställning för att öppet berätta om det trots industrins kraftiga ogillande. I det ledande mobiltelefonanvändarlandet Sverige existerar nästan ingen debatt om riskerna och varken politiker eller industrin visar tecken på ansvarstagande, men ett fåtal svenska forskare har vågat höja rösterna.

Svenska forskare larmar för riskerna med mobiltelefoner

Kopplingen mellan mobiler och hjärntumörer kan inte bli klarare än så här, säger professor Kjell Hansson Mild, forskare vid Institutionen för strålningsvetenskaper och Radiofysik vid Norrlands Universitets sjukhus. En stora sammanställning av flera olika studier kring sambandet mellan hjärntumörer och mobiltelefoner visar att risken för hjärntumörer fördubblats på den sida av huvudet där telefonen används. Riskökningen gäller de som pratar i mobil 2000 timmar under en hel livstid, alltså en knapp timme per dag under en tioårsperiod, enligt Kjell Hansson Mild.

Olle Johansson, docent i neurokirurgi vid Karolinska Institutet i Stockholm säger att det är bättre att ha en handsfree och att man inte har telefonen på kroppen utan lägger den ifrån sig på bordet.
– Då kan man komma ner till väsentligt lägre nivåer, kanske en tiondel”, poängterar Olle Johansson.
Han tillägger att sladdlösa telefoner är precis lika skadliga som mobiltelefoner.

Aftonbladet skriver att trots att bevisen hela tiden ökar för att det kan vara hälsovådligt att prata i mobiltelefon tycks regeringen varken vara intresserad av ta reda på mer fakta eller vilja varna användarna.
– Regeringen har det yttersta ansvaret. I flera andra europeiska länder är man mycket mer försiktig, säger Olle Johansson. Riksdagskvinnan Eva Flyborg (fp) går så långt som att varna för att vi i värsta fall står inför den största folkhälsokatastrofen någonsin.

Leif Salford Professor i neurokirurgi ingår i ett forskarlag i Lund som i flera olika försök på råttor konstaterat att strålningen från mobiltelefoner öppnar hjärnmembranet och gör att äggviteämnen (albumin) kan läcka från blodet in i hjärnan. Vad det innebär för hjärnvävnaden är oklart. Forskare i Frankrike har nått samma resultat. Leif Salford kallar mobilstrålningen för det största mänskliga experimentet någonsin.


En annan svensk forskare är inne på samma linje
och tillägger att det är strålningen direkt mot hjärnan som är skadlig. Det är statistiskt säkerställt enligt professor Lennart Hardell, överläkare vid onkologiska kliniken på Örebro Universitetssjukhus. Resultaten har publicerats i den ansedda medicinska tidskriften ”Journal of Occupational and Environmental Medicine”. Rapporten utgår från 16 olika studier.

Skydda din hjärna för 12 kronor

Några tips för hur du enkelt och billigt kan skydda dig. Gör så här:

1. Prata så lite som möjligt i mobiltelefon. I Ryssland rekommenderas max 15 minuters samtal per dag. Det är förbjudet för barn under 15 år och havande kvinnor att använda mobiltelefon, enligt en obekräftad uppgift.

2. Om du vill prata mycket i telefon använd fast telefoni.

3. Ersätt mobiltelefonsamtal med SMS.

4. Använd alltid handsfree och håll telefon borta från kroppens närhet när du pratar i den. Ha den inte i knät! Håll eller lägg telefonen med en armlängds avstånd från kroppen. Om du inte gör det har handsfree’n ingen effekt. Tanken är att få bort strålningskällan – mobiltelefonen – minst en halv meter från kroppen.

5. Låt handsfree-sladden gå igenom en magnet. Enligt elektronikingenjörer elimineras de strålningsrester som följer med handsfree-sladden in till hörsnäckan. Se fotot som visar hur du slår en ögla igenom en neodym-magnet. Du kan köpa dem med färdiga hål. Köp ett tiopack för 60 kr (endast 6 kr per magnet) på clasohlson.se. Använd 2-4 stycken. Ge bort de andra till dina vänner. Berätta hur och varför de bör använda handsfree och att magneterna hjälper.

Magnetskyddet är inget newage-påhitt. Det fungerar enligt vetenskapens fysiska lagar och rekommenderas av ingenjörer som är insatta i radiofysik.

6. Bli medveten om hur mycket du talar i mobiltelefon. Använd den inbyggda ”ringtidsmätaren” i din telefon. Summera både ut- och inkommande samtal. Om du talar i mobiltelefon mer än 60 minuter per dag befinner du i den absolut värsta riskgruppen. Fundera på om du är beredd på att drabbas av hjärncancer om några år.

Text: Torbjörn Sassersson

Läs även artikeln: ”Industrin bakom studie om risker på strålning”,  SvD  2010-05-18

Läs även artikeln: ”Kritik riktas mot mobiltelefonstudie”, SvD, 2010-05-18

www.mobiltelefoni.tv

De två kända hjärnkirurgerna Dr Charlie Teo och Dr Vini Khurana medverkar i detta TV-reportage som sändes i Australien för ett drygt år sedan. Teo berättar om hur ledsen och förtvivlad han är över alla unga patienter som han nu träffar med dödliga hjärntumörer. Khurana menar att risken troligen är ännu större än vad studierna hittills visat.

Läs mer på Mona Nilssons blogg


Chris Calhoun är VD på Cytori ett San Diego-baserat bioteknologiskt företag med en gyllene framtidsmarknad som spås öppna sig inom en överskådlig tid. Det handlar om generativ medicin som möjliggöra bröstimplantat av äkta fettvävnad från t ex kvinnor som fått ett bröst skadat eller bortopererat på grund av cancer. Steget är inte heller långt bort att samma företag helt kan ersätta silikonimplantat till kvinnor som önskar bröstförstoring. Den nya tekniken bygger på att styra stamceller att producera kroppsegen fettvävnad som sedan kan transplanteras in i kroppen helt utan problem de problem som främmande material innebär. Det kommer inte ske bortstötning eftersom donatorn och mottagaren är samma person.

It’s also a booming market. In 2009, women forked over $964 million to plastic surgeons for breast augmentation, which edges out nose jobs as the most commonly performed plastic surgery in the US.

Chris Calhoun tror samtidigt att bröstimplantat inte är allt som generativ medicin kan åstadkomma. Han räknar upp i princip alla mänskliga organ och vävnader som möjliga objekt för denna lovande forskning. Det tycks inte finnas några gränser.

Läs mer på Wired.com

Text: Wired, Sharon Begley October 20, 2010 | 7:08 pm | Wired November 2010

Chris Calhoun är VD på Cytori ett San Diego-baserat bioteknologiskt företag med en gyllene framtidsmarknad som spås öppna sig inom en överskådlig tid. Det handlar om generativ medicin som möjliggöra bröstimplantat av äkta fettvävnad från t ex kvinnor som fått ett bröst skadat eller bortopererat på grund av cancer.

Steget är inte heller långt bort att samma företag helt kan ersätta silikonimplantat till kvinnor som önskar bröstförstoring. Den nya tekniken bygger på att styra stamceller att producera kroppsegen fettvävnad som sedan kan transplanteras in i kroppen helt utan problem de problem som främmande material innebär. Det kommer inte ske bortstötning eftersom donatorn och mottagaren är samma person.

It’s also a booming market. In 2009, women forked over $964 million to plastic surgeons for breast augmentation, which edges out nose jobs as the most commonly performed plastic surgery in the US.

Chris Calhoun tror samtidigt att bröstimplantat inte är allt som generativ medicin kan åstadkomma. Han räknar upp i princip alla mänskliga organ och vävnader som möjliga objekt för denna lovande forskning. Det tycks inte finnas några gränser.

Läs mer på Wired.com

Text: Wired, Sharon Begley October 20, 2010 | 7:08 pm | Wired November 2010

Chris Calhoun är VD på Cytori ett San Diego-baserat bioteknologiskt företag med en gyllene framtidsmarknad som spås öppna sig inom en överskådlig tid. Det handlar om generativ medicin som möjliggöra bröstimplantat av äkta fettvävnad från t ex kvinnor som fått ett bröst skadat eller bortopererat på grund av cancer.

Steget är inte heller långt bort att samma företag helt kan ersätta silikonimplantat till kvinnor som önskar bröstförstoring. Den nya tekniken bygger på att styra stamceller att producera kroppsegen fettvävnad som sedan kan transplanteras in i kroppen helt utan problem de problem som främmande material innebär. Det kommer inte ske bortstötning eftersom donatorn och mottagaren är samma person.

It’s also a booming market. In 2009, women forked over $964 million to plastic surgeons for breast augmentation, which edges out nose jobs as the most commonly performed plastic surgery in the US.

Chris Calhoun tror samtidigt att bröstimplantat inte är allt som generativ medicin kan åstadkomma. Han räknar upp i princip alla mänskliga organ och vävnader som möjliga objekt för denna lovande forskning. Det tycks inte finnas några gränser.

Läs mer på Wired.com

Text: Wired, Sharon Begley,   October 20, 2010

Chris Calhoun är VD på Cytori ett San Diego-baserat bioteknologiskt företag med en gyllene framtidsmarknad som spås öppna sig inom överskådlig tid. Det handlar om generativ medicin som möjliggör bröstimplantat av äkta fettvävnad från t ex kvinnor som fått ett bröst skadat eller bortopererat på grund av cancer.

Steget är inte heller långt bort att samma företag helt kan ersätta silikonimplantat till kvinnor som önskar bröstförstoring. Den nya tekniken bygger på att styra stamceller att producera kroppsegen fettvävnad som sedan kan transplanteras in i kroppen helt utan problem de problem som främmande material innebär. Det kommer inte ske bortstötning eftersom donatorn och mottagaren är samma person.

It’s also a booming market. In 2009, women forked over $964 million to plastic surgeons for breast augmentation, which edges out nose jobs as the most commonly performed plastic surgery in the US.

Chris Calhoun tror samtidigt att bröstimplantat inte är allt som generativ medicin kan åstadkomma. Han räknar upp i princip alla mänskliga organ och vävnader som möjliga objekt för denna lovande forskning. Det tycks inte finnas några gränser.

Läs mer på Wired.com

Text: Wired, Sharon Begley,   October 20, 2010

Russell Dominic Peters (born September 29, 1970) is a Canadian stand-up comic and actor. Peters was born in Toronto, raised in Brampton, and is of Anglo-Indian descent.

Russel Peters’ homepage

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.