Amerikansk underrättelsetjänst kan använda bredbandsbolag för att komma åt svenskar

Följande artikel baseras på en insatt anonym källa, historisk verifierbar information och en nypa spekulation. Artikeln visar hur det kan ha gått till när amerikansk underrättelsetjänst genom smarta åtgärder inom näringslivet försökt komma åt detaljerad information om svenska medborgare. Jag vill rikta strålkastaren mot två amerikanska bolag, dels investment-bolaget Carlyle Group och dels datalagringsföretaget Recall vilka båda kan ha nyttjats för informationsinsamling.

Läs mer

Föregående

KTH docent: Att så tvivel effektivt vapen mot vetenskapen

Nästa

Medicinsk qigong har positiva effekter vid stress och sjukdom och för livskvalitet

5 Comments

 1. Mangan

  Tja, stora delar av det svenska samhället vill ju uppfatta landet som USA:s 51:a delstat. Svassandet för USA och allt som är ”made in the USA” från tv-serier, dokusåpor och design till politiskt tänkande, sport och högtider (när börjar Thanksgiving lanseras i Sverige?) vilar i en narcissistisk önskan att ”ja vill ju va’ som du!” och det blir också grund öfr en utbredd, suddig känsla av att USA inte kan ha fel. Så det är ingen helt djärv förmodan att många tjänstemän, militärer eller politiker helt enkelt inte ser någon tydlig gräns mellan USA:s intressen och våra. Hur många gänger har man inte diskuterat amerikanska övertramp, massakrer och stormaktsarrogans med svenska ”liberaler” och sett att de i sista hand helt öppet, lutar sig mot ett ”jamen vem är det du stödjer, den fria världen eller Ahmadinejad??”

  Att USA agerar i ”den fria världens” intresse och har goda (eller åtminstone fullt tolerabla) avsikter är så inkört att det i mångs ögon helt enkelt inte låter sig ifrågasättas, och då ger de här personerna också jänkarna allt de ber om – de är ju våra kompisar.

 2. john olsson

  USA är och har alltid varit vän till Sverige. Detta att skaffa information om svenska medborgare som kan vara potentiella terrorister är i både USAs och Sveriges intresse.

  Snarare borde svenskarna vara tacksamma att få hjälp av USA att hålla koll på dessa potentiella terrorister som säkerligen finns numera i Sverige.

 3. anders

  för inte så länge sedan kunde man på en webbsida se ett rum där man själv kunde tända och släcka olika lampor, dra för gardiner osv. där skröts det om att det var det nya echelon-systemet som gjorde det möjligt att styra olika produkter, där industrin satte en gemensamt gränssnitt så att man kunde göra mycket via detta gränssnitt. sidan plockades bort av någon anledning. och kan man förmoda, även avlyssna rum, via detta system. alla våra nya elmätare är väl av echelontyp?

 4. Bra fråga. Jag jobbar inte längre med området. Om elbolagen använder Echelon vet jag inte, men om du tror det är det kanske så. Jag minns att Italien redan för ca 10 år sedan valde Echelon som kommunikationsstandard. Det gjorde att hela marknaden för bredbandstjänster och smarta hus exploderade i Italien. I Sverige satte sig Telia på tvären och det var en av anledningarna till att smartahusmarknaden inte kunde byggas upp och därmed dog branschen innan den ens lärt sig gå.

  Men apropå Echelon kan man ju undra varför kommunikationstandarden för smarta hus heter Echelon och USAs övervakningssystem också heter Echelon. Någon som vet varför?

 5. Vilka är de enda som kan bringa ordning i kaos

  Wåra mer eller mindre folkkära PyramidMaktHavare – eller Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna ❓

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén