Jumper

Jag såg i kväll filmen ”Jumper”. Idéen bakom filmen var strålande för en ukunaut, men manuset var dåligt. Jag nästan somnade. I filmen får vi möta några ”jumpers” som har förmågan att hoppa från en plats till den annan med mental vilja. Det teleporterar sjövilt omkring över hela jorden och ställer till det.

Budskapet i filmen är att bara Gud själv får ha denna kraftfulla makt att när som helst och var vart som helst kunna flytta sin kropp med viljans kraft. De första huvudpersonen spelad av Hayden Christensen gör är att som fysisk ukunaut hoppa in i ett bankvalv och ta pengarna.

Med tiden uppstår problem för en agent spelad av Samuel L Jackson från National Security Agency (NSA), som även vid ett tillfälle säger att han är från IRS (skatteverket), är dessa jumpers hack i häl och han är inte nådig. Hans mål är att utrota alla paranormala överkreativa hoppare.

Ja, du kanske misstänker att filmen även innehåller en vacker ung dam som hamnar i kläm och att det uppstår någon form slutstrid mellan hopparna och avrättarna. Helt rätt. Tja, nu har du sett filmen. Spara pengarna och satsa på en annan film i stället. Du kan nu den här filmen som DVD när den kommer ut och det lär gå snabbt. Biosalongen var bara halvfull.

Filmens hemsida

Rotten Tomatoes om filmen

IMDB

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.