DN-journalisten Kristina Lindquists ordförråd ynkligt när konkurrerande bloggmedier ska ryktesdestrueras

DN-journalisten Kristina Lindquists ordförråd är ynkligt när hon ska kritisera konkurrerande bloggosfärmedier. Hon använder då ord som: konspirationsteoretiker, foliehattar, antisemiter och rymdödlor. Dessa tröttsamma slamkryparargument har blivit vanligare hos gammelmediernas journalister på senare år när intressanta alternativa nättidningar ska ryktesdestrueras.

Replik: Torbjörn Sassersson, redaktör för NewsVoice.se | DN: Kristina Lindquist: Varför ger Svenska Dagbladet legitimitet åt konspirationsteoretiker?

Från perspektivet rykteshantering på webben ser det mycket illa ut när en maktfullkomlig journalist som Kristina Lindquist på Sveriges största nyhetstidning med runt 800,000 läsare per vardag använder sin position för att krossa ryktet på småsajter som Vaken.se som bara har några få procent av DN:s spridning.

Det enda självförsvar dessa små nättidningar som tex Vaken.se, NewsVoice.se och Vaccin.me har är att skriva syrliga repliker. Så här agerar maktmedia, den bespottar från hög häst och springer sedan snabbt iväg från platsen medan den betrampade försöker resa sig. Det är utomordentligt fegt av Kristina Lindquist & Company. Din räddning tillbaka till hederlighet är att verka för att en replik får publiceras i DN, för självklart ska Vaken.se ha rätt till en sådan.

Min gissning är dock att redaktörerna på DN Kultur inte är gjorda av rätta virket, i synnerhet om den repliken inför DN:s 800,000 dagliga läsare påpekar att DN har en egen avdelning för rymdödlor, flygande tefat och bigfoot. Den heter ”Märkligheter” och gör säkert nytta för att höja periskopet inom DN.

Jag skulle även vilja se Kristina Lindquist lägga fram bevisen för att Vaken.se har antisemitiska inslag som DN tidigare beskrivit karaktären hos folket på Vaken.se. Då var det en redaktör som adderade text om ”antisemitiska inslag” i en artikel strax innan publicering, meddelade den irriterade DN-journalisten Clas Svahn.

Kristina Lindquist avslutar sin artikel med orden:

”Att alla åsikter har rätt att uttryckas betyder inte att de i alla sammanhang är lika värda att lyssna på.”

Jag kan inte annat än hålla med. Det är knappast intressant att läsa om tex Kristina Lindquist hemsnickrade kunnighet inom ämnet vaccinskador, som hon även hinner riva av på ett tämligen billigt sätt i sin debattartikel inne på avdelningen DN Kulturdebatt.

Diskutera denna artikel i NewsVoice.se

Replik: Torbjörn Sassersson

Clas Svahn säger att en redaktör på DN la till påståendet om antisemitism
I DN-artikeln ”Serieskytten i Malmö utreddes av psykiatrin” påstås att Sanningsrörelsen har antisemitiska inslag. Det skapade omedelbart irritation bland de som identifierar sig med rörelsen. Nu hävdar journalisten Clas Svahn att en redaktör på DN:s redaktion lagt till detta påstående.  Läs mer

DN pekar ut Sanningsrörelsen som antisemitisk, men hur många antisemiter finns på DN? Har ni räknat?
DN påstår att Sanningsrörelsen har antisemitiska inslag i en artikel idag ”Serieskytten i Malmö utreddes av psykiatrin”. Samma koppling gjordes av SVT och de fälldes nyligen i Granskningsnämnden för Radio och TV.  Läs mer