Usama Bin Laden dör i välregisserad hollywoodversion

Nu kommer USA med en hollywoodliknande och välregisserad utnämning av Usamas död med bilder direkt från Vita Huset, men man kastade Usamas kropp i havet så ingen oberoende medicinsk undersökning kan fastställa identiteten. Återstår att se om några av de som överlevde attacken i Pakistan mot Usamas påstådda gömställe kommer att höras av en oberoende domstol, annars riskerar vi se en ny våg av konspirationsteorier.

Läs mer

 

Föregående

Gerald Celente: stop the wars and grow up

Nästa

Montagefoto av Usama bin Laden används av mainstream media

2 Comments

 1. J

  För att skingra alla tvivel om att det USA nu hävdar är sant räcker det inte att visa att UBL är död. De måste även visa bortom allt tvivel att han faktiskt var vid liv i förrgår eftersom hans död annonserats ett flertal gånger tidigare.

  Det har hävdats att ett DNA test är under analys för att ”säkerställa identiteten”.
  Saken är den att även om detta test med all säkerhet visar sig vara UBLs DNA bevisar det inte att han är död. Det bevisar bara att de har ett blodprov eller hårstrå eller något annat som kan ha samplats vid ett annat tillfälle.

  USA inte har visat något som i närheten kan kallas för otvetydiga bevis på att han nyligen var vid liv eller att han faktiskt nu är död.
  OM hela affären faktiskt är sann är frågan: varför väljer de att agera så? Vad har de att vinna på det? Kan någon vettig människa ge en övertygande förklaring? Är det för att hålla allmänheten svävande i ovisshet och rädsla? Är det för att ge ett sken av USAs ouppnåelighet och makt att göra och hävda precis vad som helst utan att någon makt kan ställa dem till svars?

  Om hela affären däremot är falsk a la Hollywood är det ju inte alls konstigt att bevisen är minst sagt patetiskt klena.

  I båda fall: Nåde den ansvarige utgivare som skulle våga publicera något som ifrågasätter orden på Obamas teleprompter.

 2. SVT Debatt i Göteborg ringde just och frågade om jag var intresserad av att delta i debatten ikväll kl 22:00 i direktsändning. SVT skulle ordna resa fram och tillbaka Stockholm – Göteborg. Frågan som ställdes i telefon var huruvida jag anser att Usama bin Laden inte är död och om jag kan argumentera för det.

  Mitt svar var bland annat ett citat ur SvD idag från artikeln. ”Vita husets första version var falsk” och att så länge som en oberoende instans inte kan verifiera bin Ladens död förblir USA:s version ej trovärdig.

  Frågeställaren från SVT Debatt undrade då igen vad jag tror och mitt svar blev igen att då måste jag spekulera och det är det jag inte vill.

  Men i princip anser jag att om USA påstår att de skjutit Usama bin Laden har de hela bevisbördan.

  Ref SvD: http://www.svd.se/ego/mainColumn_s185/http://www.svd.se/nyheter/utrikes/avslojanden-inifran-huset-ger-annan-bild-av-attacken_6140927.svd

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén