Kan veckans supermåne starta naturkatastrofer?

Den här veckan passerar månen ovanligt nära jorden. Domedagsprofeter varnar nu på nätet för att månens dragningskraft ska orsaka mer eller mindre kaos på jorden, about it skriver Svenska Dagbladet 17 mars 2011.

Enligt teoretiker har en rad naturkatastrofer, this site som jordbävningar, web stormar och tsunamis, inträffat tidigare under korta perioder när månen passerat nära vår planet. Ola Karlsson, astronom vid universitetet i Uppsala säger att normalt har varken vulkaner eller jordbävningar något med månen att göra, men det är ändå inte helt taget ur luften. Om en jordbävning ligger precis på gränsen till att inträffa, då skulle det kunna vara faktorn som får det hela att tippa över, fortsätter SvD.


 

Seismologen John Vidale instämmer, men inte förrän efteråt vet vi om en anomali har uppstått. Natalie Wolchover skriver för: ”Life’s Little Mysteries” den 9 mars 2011 i artikeln ”Will the March 19 ‘Supermoon’ Trigger Natural Disasters?”:

On March 19, the moon will swing around Earth more closely than it has in the past 18 years, lighting up the night sky from just 221,567 miles (356,577 kilometers) away. On top of that, it will be full.

According to John Vidale, a seismologist at the University of Washington in Seattle and director of the Pacific Northwest Seismic Network, particularly dramatic land and ocean tides do trigger earthquakes. ”Both the moon and sun do stress the Earth a tiny bit, and when we look hard we can see a very small increase in tectonic activity when they’re aligned,” Vidale told Life’s Little Mysteries.

”At times of full and new moons, ”you see a less-than-1-percent increase in earthquake activity, and a slightly higher response in volcanoes”.

Artikeln i SvD

Föregående

NASA har hittat 531 planeter med möjligt liv men Karin Bojs tackar nej

Nästa

Michio Kaku: Fukushima måste göras om till betongsarkofag


Notice: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' in /www/webvol20/y9/io8zq4bt63szqcm/torbjornsassersson.com/public_html/wp-content/themes/lovecraft/comments.php on line 15
1
Notice: Use of undefined constant comment - assumed 'comment' in /www/webvol20/y9/io8zq4bt63szqcm/torbjornsassersson.com/public_html/wp-content/themes/lovecraft/comments.php on line 16
Kommentar

  1. Kolla in denna skäggiga snubben. Han påstår att kometen Elenin är i konjunktion med månen exakt 19 mars och att supermånen är en ”ursäkt” för vad komma skall:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JcGG0fSrGWY

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén